Breakdancen, viool spelen, jazz zingen: de 29-jarige Billie Bentein, uit Blankenberge, heeft het allemaal gedaan. Maar haar eerste grote succes boekte ze in 2012, toen ze Netsky's hit We Can Only Live Today (Puppy) van vocalen voorzag, en prompt ook met Boris Daenen de baan op ging.

Dat ze meer is dan Boris' backingzangeres, bewees ze in 2015 met de solosingle Give Me The Knife, die hoge ogen gooide in de afspeellijsten van zowel Studio Brussel, MNM als Q-Music. Datzelfde jaar loste ze nog een tweede single, Caught By The Tight.

Op 22 april 2016 ziet Billie's eerste EP Talking Loud het levenslicht. Hij komt uit via N.E.W.S. Records. Die EP werd mee in goede banen geleid door Bert Libeert, drummer van Goose. Hij liet Billie's poppy stemgeluid contrasteren met edgy beats.

De eerste single uit Talking Loud is de titeltrack. Daar hoort een door Mickael Karkousse - eveneens van Goose - ingeblikte videoclip bij, die door de regisseur zelve omschreven wordt als 'een soort visuele abstractie van een Billie-concert, die ook de nadruk legt op de band die haar ondersteunt'. 'De clip', vervolgt Karkousse, 'maakt deel uit van een groter geheel. Hij trekt je mee in Billie's eigen wereld, haar habitat.'

Bekijk de videoclip van Talking Loud hier in première:

Billie stelt haar EP op 7/5 voor in de AB. Alle info over EP en concert: www.billiemusic.be, news.lnk.to/talkingloud en abconcerts.be.

(MI)

Breakdancen, viool spelen, jazz zingen: de 29-jarige Billie Bentein, uit Blankenberge, heeft het allemaal gedaan. Maar haar eerste grote succes boekte ze in 2012, toen ze Netsky's hit We Can Only Live Today (Puppy) van vocalen voorzag, en prompt ook met Boris Daenen de baan op ging. Dat ze meer is dan Boris' backingzangeres, bewees ze in 2015 met de solosingle Give Me The Knife, die hoge ogen gooide in de afspeellijsten van zowel Studio Brussel, MNM als Q-Music. Datzelfde jaar loste ze nog een tweede single, Caught By The Tight.Op 22 april 2016 ziet Billie's eerste EP Talking Loud het levenslicht. Hij komt uit via N.E.W.S. Records. Die EP werd mee in goede banen geleid door Bert Libeert, drummer van Goose. Hij liet Billie's poppy stemgeluid contrasteren met edgy beats. De eerste single uit Talking Loud is de titeltrack. Daar hoort een door Mickael Karkousse - eveneens van Goose - ingeblikte videoclip bij, die door de regisseur zelve omschreven wordt als 'een soort visuele abstractie van een Billie-concert, die ook de nadruk legt op de band die haar ondersteunt'. 'De clip', vervolgt Karkousse, 'maakt deel uit van een groter geheel. Hij trekt je mee in Billie's eigen wereld, haar habitat.'Bekijk de videoclip van Talking Loud hier in première:(MI)