Blackstar (het album) wordt verwacht op 8 januari, tevens de 69e verjaardag van Bowie, en zal acht nummers bevatten, waarvan een eerste track vandaag al op de wereld losgelaten werd. Het tien minuten durende jazz-tronica nummer dat eveneens 'Blackstar' heet, wordt begeleid door een kortfilm geregisseerd door Johan Renck.

We zien een geblinddoekte Bowie geflankt door epileptische dansers, een vrouw met een kattenstaart die een dode astronaut bezoekt en vogelverschrikkers in een decor van een zonsverduistering, een setting die perfect past bij Bowie's bevreemdende lyrics en soms haast ijle falset.

'Blackstar' zal eveneens de opening credit en trailer-song zijn voor Rencks serie 'The Last Panthers'.

'Blackstar' is het 25e album van David Bowie en het eerste sinds hij in 2013 'The Next Day' uitbracht. Uiteraard beantwoordt ook het album aan het esthetische universum van Bowie: het artwork van de vinylplaat wordt in onderstaande video uit de doeken gedaan.

David Bowie's 'Blackstar' is momenteel beschikbaar voor pre-order bij iTunes

Blackstar (het album) wordt verwacht op 8 januari, tevens de 69e verjaardag van Bowie, en zal acht nummers bevatten, waarvan een eerste track vandaag al op de wereld losgelaten werd. Het tien minuten durende jazz-tronica nummer dat eveneens 'Blackstar' heet, wordt begeleid door een kortfilm geregisseerd door Johan Renck. We zien een geblinddoekte Bowie geflankt door epileptische dansers, een vrouw met een kattenstaart die een dode astronaut bezoekt en vogelverschrikkers in een decor van een zonsverduistering, een setting die perfect past bij Bowie's bevreemdende lyrics en soms haast ijle falset. 'Blackstar' zal eveneens de opening credit en trailer-song zijn voor Rencks serie 'The Last Panthers'.'Blackstar' is het 25e album van David Bowie en het eerste sinds hij in 2013 'The Next Day' uitbracht. Uiteraard beantwoordt ook het album aan het esthetische universum van Bowie: het artwork van de vinylplaat wordt in onderstaande video uit de doeken gedaan.David Bowie's 'Blackstar' is momenteel beschikbaar voor pre-order bij iTunes