Keith Richards: Under the Influence onderzoekt hoe de roeping van Richards als songwriter, gitarist en artiest is ontstaan. De nadruk ligt op de muziek die Richards inspireerde en vandaag nog steeds inspireert.

De snarendrijver van The Rolling Stones vertelt over zijn passie voor Chicago, de plaats waar hij Buddy Guy, Muddy Waters en Howlin' Wolf voor het eerst ontmoette. Een andere belangrijke plaats is New York, waar hij zijn nieuwe album heeft opgenomen. Richards' goede vriend Tom Waits kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Het producerstrio achter de docu kan stevige adelbrieven voorleggen. Morgan Neville won een Oscar voor 20 Feet from Stardom, Justin Wilkes produceerde de Nina Simonedocumentaire What Happened, Miss Simone? en Jane Rose werkte mee aan Shine a Light, de prachtige concertfilm annex documentaire rond The Rolling Stones.

Keith Richards: Under the Influence is vanaf 18 september 2015 exclusief te zien op Netflix. Op dezelfde dag komt ook Richards' nieuwe soloalbum Crosseyed Heart uit, zijn eerste nieuwe werk in 23 jaar tijd.

(JVL)

Op 16 september leest u in Knack Focus een uitgebreid interview met Keith Richards, en krijgt u meer toelichting bij de Netflix-docu.

Keith Richards: Under the Influence onderzoekt hoe de roeping van Richards als songwriter, gitarist en artiest is ontstaan. De nadruk ligt op de muziek die Richards inspireerde en vandaag nog steeds inspireert. De snarendrijver van The Rolling Stones vertelt over zijn passie voor Chicago, de plaats waar hij Buddy Guy, Muddy Waters en Howlin' Wolf voor het eerst ontmoette. Een andere belangrijke plaats is New York, waar hij zijn nieuwe album heeft opgenomen. Richards' goede vriend Tom Waits kon natuurlijk ook niet ontbreken. Het producerstrio achter de docu kan stevige adelbrieven voorleggen. Morgan Neville won een Oscar voor 20 Feet from Stardom, Justin Wilkes produceerde de Nina Simonedocumentaire What Happened, Miss Simone? en Jane Rose werkte mee aan Shine a Light, de prachtige concertfilm annex documentaire rond The Rolling Stones. Keith Richards: Under the Influence is vanaf 18 september 2015 exclusief te zien op Netflix. Op dezelfde dag komt ook Richards' nieuwe soloalbum Crosseyed Heart uit, zijn eerste nieuwe werk in 23 jaar tijd.(JVL)