Na vijfendertig jaar afwezigheid op het podium treedt Kate Bush eind augustus en begin september opnieuw op met een reeks concerten in de Hammersmith Apollo in Londen. Naar aanleiding van de 'Before the Dawn' concertreeks zond BBC een nieuwe documentaire over Bush uit.

In de documentaire 'Running Up That Hill' krijgen we een overzicht van de indrukwekkende carrière van de Britse zangeres. Ook haar impact op de muziekscene wordt uit de doeken gedaan aan de hand van getuigenissen van bevriende artiesten en muzikanten die beïnvloed werden door haar.

Zo zien we onder meer Tricky, David Gilmour van Pink Floyd, Peter Gabriel, Elton John, St. Vincent's Annie Clark, OutKast's Big Boi, Natasha Kahn van Bat For Lashes en talloze anderen vertellen over het unieke geluid van Bush en de invloed die ze heeft uitgeoefend op de muziekwereld. (LP)

Na vijfendertig jaar afwezigheid op het podium treedt Kate Bush eind augustus en begin september opnieuw op met een reeks concerten in de Hammersmith Apollo in Londen. Naar aanleiding van de 'Before the Dawn' concertreeks zond BBC een nieuwe documentaire over Bush uit.In de documentaire 'Running Up That Hill' krijgen we een overzicht van de indrukwekkende carrière van de Britse zangeres. Ook haar impact op de muziekscene wordt uit de doeken gedaan aan de hand van getuigenissen van bevriende artiesten en muzikanten die beïnvloed werden door haar. Zo zien we onder meer Tricky, David Gilmour van Pink Floyd, Peter Gabriel, Elton John, St. Vincent's Annie Clark, OutKast's Big Boi, Natasha Kahn van Bat For Lashes en talloze anderen vertellen over het unieke geluid van Bush en de invloed die ze heeft uitgeoefend op de muziekwereld. (LP)