Er hangt een dikke laag mist rond Plastic Beach. Geen gevolg van de klimatologische omstandigheden op en rond het drijvende afvaleiland, wel een rookgordijn dat speciaal door Gorillaz is opgehangen. Enfin, door Damon Albarn & Co. De derde plaat van hun cartoonband wordt volgende week op de mensheid losgelaten. Er hebben een pak grootheden aan meegewerkt, waaronder Bobby Womack, Lou Reed en Mick Jones en Paul Simonon van The Clash, maar voor de rest is er weinig over geweten. En al helemaal niet over de virtuele wereld waarin de cartoonband zich heeft teruggetrokken.

Het volledige verhaal so far leest u vanaf woensdag 3 maart in Knack Focus, inclusief de exacte locatie van Plastic Beach (zwesterlengte en zuiderbreedte). Voor vandaag houden we het bij de videoclip van 'Stylo', de eerste single uit 'Plastic Beach' en een nummer waaraan zowel Bobby Womack en Mos Def hebben meegewerkt.

Dat zou volstaan, ware het niet dat wij binnenkort onze tiende verjaardag vieren en nu al in een gulle bui zijn. We geven namelijk ook tien duotickets weg voor een voorbeluistering van 'Plastic Beach'. VIP-only, drinks on da house en een goody-bag voor wie zich na afloop niet als een aap gedraagt.

Interesse? Stip dan alvast deze donderdag 4/3 in uw agenda aan en stuur als de bliksem een mail naar focus@knack.be met het antwoord op de voor de rest geheel niet ernstig te nemen vraag hoe de vier leden van Gorillaz heten - de virtuele leden, that is! Let wel: de wedstrijd wordt woensdagmiddag 3/3 om 12uur stipt afgesloten. De winnaars worden door een onschuldige kinderhand uitgeloot en ontvangen in de loop van de namiddag een mail met alle nodige gegevens.

Niet gewonnen? Niet getreurd! Hou deze pagina in de gaten: eerstdaags geven we langs deze weg ook cd's van Plastic Beach weg.

Maar ... First things first! Hier is 'm: de clip van Stylo

Er hangt een dikke laag mist rond Plastic Beach. Geen gevolg van de klimatologische omstandigheden op en rond het drijvende afvaleiland, wel een rookgordijn dat speciaal door Gorillaz is opgehangen. Enfin, door Damon Albarn & Co. De derde plaat van hun cartoonband wordt volgende week op de mensheid losgelaten. Er hebben een pak grootheden aan meegewerkt, waaronder Bobby Womack, Lou Reed en Mick Jones en Paul Simonon van The Clash, maar voor de rest is er weinig over geweten. En al helemaal niet over de virtuele wereld waarin de cartoonband zich heeft teruggetrokken. Het volledige verhaal so far leest u vanaf woensdag 3 maart in Knack Focus, inclusief de exacte locatie van Plastic Beach (zwesterlengte en zuiderbreedte). Voor vandaag houden we het bij de videoclip van 'Stylo', de eerste single uit 'Plastic Beach' en een nummer waaraan zowel Bobby Womack en Mos Def hebben meegewerkt. Dat zou volstaan, ware het niet dat wij binnenkort onze tiende verjaardag vieren en nu al in een gulle bui zijn. We geven namelijk ook tien duotickets weg voor een voorbeluistering van 'Plastic Beach'. VIP-only, drinks on da house en een goody-bag voor wie zich na afloop niet als een aap gedraagt. Interesse? Stip dan alvast deze donderdag 4/3 in uw agenda aan en stuur als de bliksem een mail naar focus@knack.be met het antwoord op de voor de rest geheel niet ernstig te nemen vraag hoe de vier leden van Gorillaz heten - de virtuele leden, that is! Let wel: de wedstrijd wordt woensdagmiddag 3/3 om 12uur stipt afgesloten. De winnaars worden door een onschuldige kinderhand uitgeloot en ontvangen in de loop van de namiddag een mail met alle nodige gegevens. Niet gewonnen? Niet getreurd! Hou deze pagina in de gaten: eerstdaags geven we langs deze weg ook cd's van Plastic Beach weg. Maar ... First things first! Hier is 'm: de clip van Stylo