Vraag Beck om een klassieker 'zonder beperkingen' te coveren en hij zal gegarandeerd met een gewaagd eindproduct terugkomen. De cover van de zanger uit LA valt muzikaal nog wel binnen de gekende normen, maar de bijhorende video is een technisch hoogstandje. De kijker kan namelijk tijdens het optreden zelf kiezen met welke camera en beeldhoek hij het optreden bekijkt.

Beck bracht de cover van The Thin White Duke in de Fox Studio's in zijn thuisstad Los Angeles. Voor de gelegenheid had hij een 160-koppige band samengesteld, inclusief 2 koren, een fanfare, een strijkorkest, een harpspeler en Becks vader als dirigent van de hele bende. Het nummer begint met een dialoog tussen de verschillende delen van de groep om na acht minuten in een gospelclimax te eindigen.

Regisseur Chris Milk had de zware taak op zich genomen om Beck en zijn immense entourage in beeld te brengen. Een bijkomende moeilijkheid was dat zowel de zanger, als het publiek en de muzikanten zich op aparte, draaiende, cirkelvormige platformen bevonden. Milk gebruikte dan maar 360-graden camera's en geeft de kijker de optie om tijdens het optreden van camera en beeldhoek te veranderen. Het resultaat is, op zijn zachts gezegd, indrukwekkend.

Milk is met de interactieve verfilming van het optreden nog niet aan zijn proefstuk toe. De Amerikaanse regisseur staat erom bekend om computereffecten te gebruiken in zijn videoclips. Zo liet hij Kanye West in 'Touch The Sky' al op zijn Evil Knievels naar beneden storten in een raket en krijgen gasten van een eetcafé een wandelend hart over hun bord in 'Who's Gonna Save My Soul Now' van Gnarls Barkley.

De 'normale' montage van het optreden kan je hieronder bekijken. De liefhebbers van interactiviteit kunnen zich amuseren op via hello-again.com. (XVdL)

Kanye West - Touch The Sky

Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul Now

Vraag Beck om een klassieker 'zonder beperkingen' te coveren en hij zal gegarandeerd met een gewaagd eindproduct terugkomen. De cover van de zanger uit LA valt muzikaal nog wel binnen de gekende normen, maar de bijhorende video is een technisch hoogstandje. De kijker kan namelijk tijdens het optreden zelf kiezen met welke camera en beeldhoek hij het optreden bekijkt. Beck bracht de cover van The Thin White Duke in de Fox Studio's in zijn thuisstad Los Angeles. Voor de gelegenheid had hij een 160-koppige band samengesteld, inclusief 2 koren, een fanfare, een strijkorkest, een harpspeler en Becks vader als dirigent van de hele bende. Het nummer begint met een dialoog tussen de verschillende delen van de groep om na acht minuten in een gospelclimax te eindigen. Regisseur Chris Milk had de zware taak op zich genomen om Beck en zijn immense entourage in beeld te brengen. Een bijkomende moeilijkheid was dat zowel de zanger, als het publiek en de muzikanten zich op aparte, draaiende, cirkelvormige platformen bevonden. Milk gebruikte dan maar 360-graden camera's en geeft de kijker de optie om tijdens het optreden van camera en beeldhoek te veranderen. Het resultaat is, op zijn zachts gezegd, indrukwekkend. Milk is met de interactieve verfilming van het optreden nog niet aan zijn proefstuk toe. De Amerikaanse regisseur staat erom bekend om computereffecten te gebruiken in zijn videoclips. Zo liet hij Kanye West in 'Touch The Sky' al op zijn Evil Knievels naar beneden storten in een raket en krijgen gasten van een eetcafé een wandelend hart over hun bord in 'Who's Gonna Save My Soul Now' van Gnarls Barkley. De 'normale' montage van het optreden kan je hieronder bekijken. De liefhebbers van interactiviteit kunnen zich amuseren op via hello-again.com. (XVdL) Kanye West - Touch The Sky Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul Now