Beck brengt in februari zijn nieuwe album 'Morning Phase' uit bij Capitol Records waar hij recent een contract bij tekende. Het is intussen vijf jaar geleden dat de Amerikaanse muzikant zijn vorige album op de wereld losliet.

Het geduld van de fans van Beck werd op de proef gesteld, maar begin 2014 ligt dan eindelijk 'Morning Phase', het vervolg op 'Modern Guilt' uit 2008, in de rekken.

Volgens verschillende bronnen keert Beck met dit album terug naar het geluid van 'Sea Change' uit 2002. Dat ligt voor een groot aan de artiesten die op beide platen te horen zijn waaronder Joey Waronker en Jason Falkner, Justin Meldal-Johnsen, Smokey Hormel en Roger Joseph Manning Jr.

Het vervolg op zijn nieuwe plaat zou deze keer ook minder lang op zich zal laten wachten. Naar verluidt is Beck al bezig aan de vervolgplaat, die een heel persoonlijke en akoestische feel zal hebben.

'Morning Phase' volgt op een reeks singles en Beck Hansen's Song Reader, het bladmuziekproject van Beck uit 2012.

Beluister hieronder de drie losstaande singles die Beck recent uitbracht. (LP)

Beck brengt in februari zijn nieuwe album 'Morning Phase' uit bij Capitol Records waar hij recent een contract bij tekende. Het is intussen vijf jaar geleden dat de Amerikaanse muzikant zijn vorige album op de wereld losliet. Het geduld van de fans van Beck werd op de proef gesteld, maar begin 2014 ligt dan eindelijk 'Morning Phase', het vervolg op 'Modern Guilt' uit 2008, in de rekken. Volgens verschillende bronnen keert Beck met dit album terug naar het geluid van 'Sea Change' uit 2002. Dat ligt voor een groot aan de artiesten die op beide platen te horen zijn waaronder Joey Waronker en Jason Falkner, Justin Meldal-Johnsen, Smokey Hormel en Roger Joseph Manning Jr. Het vervolg op zijn nieuwe plaat zou deze keer ook minder lang op zich zal laten wachten. Naar verluidt is Beck al bezig aan de vervolgplaat, die een heel persoonlijke en akoestische feel zal hebben. 'Morning Phase' volgt op een reeks singles en Beck Hansen's Song Reader, het bladmuziekproject van Beck uit 2012. Beluister hieronder de drie losstaande singles die Beck recent uitbracht. (LP)