De Beastie Boys hebben het aan de stok met een Amerikaans speelgoedbedrijf dat zonder toestemming het nummer 'Girls' 'hergebruikt' voor commerciële doeleinden. Maar volgens GoldieBlox, de fabrikant in kwestie, wordt de hit uit 1987 enkel geparodieerd.
GoldieBlox wil ingaan tegen het cliché dat meisjes enkel met poppen en roze keukentjes spelen. Daarom hebben ze een reeks interactieve boeken en spelletjes ontworpen om jonge meisjes te inspireren en te tonen dat ook zij het kunnen schoppen tot de ingenieurs van de toekomst.

Hoewel de Beastie Boys het concept om jonge meisjes te 'empoweren' en komaf te maken met gender stereotypen steunt, vinden ze toch dat het speelgoedbedrijf hun lied niet zomaar kan gebruiken. "Jullie video is een reclameboodschap en heeft als doel een product aan de man te brengen. Lang geleden hebben we de bewuste beslissing gemaakt om onze muziek en onze naam niet te laten gebruiken in reclamebeelden," aldus de band.

In een open brief aan het bedrijf benadrukken de Beastie Boys dat zij niet degene waren die de rechtszaak zijn gestart. "Toen we jullie wilden vragen hoe en waarom jullie onze song 'Girls' hebben gebruikt zonder onze toestemming hebben JULLIE ONS aangeklaagd"

De advocaten van GoldieBlox argumenteren dat ze niet in fout zijn omdat hun video "speciaal gecreëerd werd om te reageren op het lied van de Beastie Boys en gender stereotypen af te breken. De video werd herkend door de media en het publiek als een parodie en kritiek op het origineel," klinkt het in het kamp van de speelgoedfabrikant. (DB/LP)

De Beastie Boys hebben het aan de stok met een Amerikaans speelgoedbedrijf dat zonder toestemming het nummer 'Girls' 'hergebruikt' voor commerciële doeleinden. Maar volgens GoldieBlox, de fabrikant in kwestie, wordt de hit uit 1987 enkel geparodieerd. GoldieBlox wil ingaan tegen het cliché dat meisjes enkel met poppen en roze keukentjes spelen. Daarom hebben ze een reeks interactieve boeken en spelletjes ontworpen om jonge meisjes te inspireren en te tonen dat ook zij het kunnen schoppen tot de ingenieurs van de toekomst. Hoewel de Beastie Boys het concept om jonge meisjes te 'empoweren' en komaf te maken met gender stereotypen steunt, vinden ze toch dat het speelgoedbedrijf hun lied niet zomaar kan gebruiken. "Jullie video is een reclameboodschap en heeft als doel een product aan de man te brengen. Lang geleden hebben we de bewuste beslissing gemaakt om onze muziek en onze naam niet te laten gebruiken in reclamebeelden," aldus de band. In een open brief aan het bedrijf benadrukken de Beastie Boys dat zij niet degene waren die de rechtszaak zijn gestart. "Toen we jullie wilden vragen hoe en waarom jullie onze song 'Girls' hebben gebruikt zonder onze toestemming hebben JULLIE ONS aangeklaagd" De advocaten van GoldieBlox argumenteren dat ze niet in fout zijn omdat hun video "speciaal gecreëerd werd om te reageren op het lied van de Beastie Boys en gender stereotypen af te breken. De video werd herkend door de media en het publiek als een parodie en kritiek op het origineel," klinkt het in het kamp van de speelgoedfabrikant. (DB/LP)