De New Yorkse hiphopgroep Beastie Boys brengt geen nieuwe muziek en zal ook niet meer optreden. Dat bevestigt Michael "Mike D" Diamond tijdens een rechtszaak tegen Monster Energy Drink, volgens de New York Daily News. "We hebben niet meer kunnen touren sinds de dood van MCA, Adam Yauch", aldus Mike D. "We kunnen geen nieuwe muziek meer maken." Adam Yauch (47) overleed op 4 mei 2012 aan de gevolgen van kanker in zijn linker speekselklier. Hij werd 47 jaar oud.

Beastie Boys klaagde Monster Energy Drink aan, omdat ze hun muziek zonder toestemming hadden gebruikt in een reclamefilmpje. "We laten onze muziek niet gebruiken in reclame", reageert Mike D. Had het drankbedrijf de toestemming van de Beastie Boys gevraagd, hadden ze naar eigen zeggen een "dikke, vette nee" ontvangen.

De groep ging er ook niet mee akkoord om hun nummer 'Sabotage' te laten gebruiken in de gelijknamige film met acteur Arnold Schwarzenegger, wat nochtans een winstgevende zaak had kunnen zijn voor de band. Mike D. en Ad Rock willen, de twee nog levende bandleden, willen op deze manier de wens van MCA eren om nooit muziek van hem te gebruiken voor reclamedoeleinden.

De Beastie Boys golden lang als een uitzondering in de hiphopwereld die voornamelijk door zwarte zangers uit de getto's wordt bevolkt. Ze begonnen in de jaren '80 als hardcore punkband maar evolueerden geleidelijk aan naar hiphop. In 1986 kwam hun eerste album 'Licensed to Ill' uit, dat onmiddellijk een schot in de roos was. Het meest recente werk van Beastie Boys dateert van 2011. Toen kwamen ze met de langspeler 'Hot Sauce Committee Part Two' en de single 'Make Some Noise'. De hoop leeft dat Mike D en Ad-Rock in de toekomst nog nieuwe tracks uitbrengen onder een andere naam. (AD)

De New Yorkse hiphopgroep Beastie Boys brengt geen nieuwe muziek en zal ook niet meer optreden. Dat bevestigt Michael "Mike D" Diamond tijdens een rechtszaak tegen Monster Energy Drink, volgens de New York Daily News. "We hebben niet meer kunnen touren sinds de dood van MCA, Adam Yauch", aldus Mike D. "We kunnen geen nieuwe muziek meer maken." Adam Yauch (47) overleed op 4 mei 2012 aan de gevolgen van kanker in zijn linker speekselklier. Hij werd 47 jaar oud. Beastie Boys klaagde Monster Energy Drink aan, omdat ze hun muziek zonder toestemming hadden gebruikt in een reclamefilmpje. "We laten onze muziek niet gebruiken in reclame", reageert Mike D. Had het drankbedrijf de toestemming van de Beastie Boys gevraagd, hadden ze naar eigen zeggen een "dikke, vette nee" ontvangen. De groep ging er ook niet mee akkoord om hun nummer 'Sabotage' te laten gebruiken in de gelijknamige film met acteur Arnold Schwarzenegger, wat nochtans een winstgevende zaak had kunnen zijn voor de band. Mike D. en Ad Rock willen, de twee nog levende bandleden, willen op deze manier de wens van MCA eren om nooit muziek van hem te gebruiken voor reclamedoeleinden. De Beastie Boys golden lang als een uitzondering in de hiphopwereld die voornamelijk door zwarte zangers uit de getto's wordt bevolkt. Ze begonnen in de jaren '80 als hardcore punkband maar evolueerden geleidelijk aan naar hiphop. In 1986 kwam hun eerste album 'Licensed to Ill' uit, dat onmiddellijk een schot in de roos was. Het meest recente werk van Beastie Boys dateert van 2011. Toen kwamen ze met de langspeler 'Hot Sauce Committee Part Two' en de single 'Make Some Noise'. De hoop leeft dat Mike D en Ad-Rock in de toekomst nog nieuwe tracks uitbrengen onder een andere naam. (AD)