Michael Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (Ad-Rock), de twee nog levende Beastie Boys, gaan hun memoires neerpennen. Ze hebben daarvoor een deal met Spiegel & Grau, de uitgeverij die eerder Jay-Z's 'Decoded' uitbracht. Dat weet The New York Times.

Volgens uitgever Julie Grau wil het duo er een speciale uitgave van maken, eentje met een multidimentionaal karakter. Het wordt een pastiche van beelden, audio, humor en popcultuurreferenties. Vernieuwend als ze altijd al geweest zijn, willen de Beastie Boys ook nu breken met tradities in de boekenwereld.

Enkele jaren geleden was er al eens sprake om een boek over het legendarische hiphoptrio uit Brooklyn uit te brengen; maar dat idee verwaterde na de dood van Adam 'MCA' Yauch. 'Ik denk dat voor Adam en Mike het juiste moment aangebroken is om er werk van te maken', zegt agent Luke Janklow.

Het voorlopig titelloze boek, met bijdrages van onder andere Keith Richards, Eric Clapton en Pete Townshend, is gepland voor 2015 en zal geredigeerd worden door hiphopjournalist Sacha Jenkins. (DB)


Michael Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (Ad-Rock), de twee nog levende Beastie Boys, gaan hun memoires neerpennen. Ze hebben daarvoor een deal met Spiegel & Grau, de uitgeverij die eerder Jay-Z's 'Decoded' uitbracht. Dat weet The New York Times. Volgens uitgever Julie Grau wil het duo er een speciale uitgave van maken, eentje met een multidimentionaal karakter. Het wordt een pastiche van beelden, audio, humor en popcultuurreferenties. Vernieuwend als ze altijd al geweest zijn, willen de Beastie Boys ook nu breken met tradities in de boekenwereld. Enkele jaren geleden was er al eens sprake om een boek over het legendarische hiphoptrio uit Brooklyn uit te brengen; maar dat idee verwaterde na de dood van Adam 'MCA' Yauch. 'Ik denk dat voor Adam en Mike het juiste moment aangebroken is om er werk van te maken', zegt agent Luke Janklow. Het voorlopig titelloze boek, met bijdrages van onder andere Keith Richards, Eric Clapton en Pete Townshend, is gepland voor 2015 en zal geredigeerd worden door hiphopjournalist Sacha Jenkins. (DB)