Years & Years ontstond in 2010 en boekte twee jaar later een bescheiden succes met de debuutsingle 'I Wish I Knew'. Afgelopen jaar volgde de definitieve doorbraak. In augustus scoorde het electronicatrio een hit met 'Take Shelter' en een dj-partnership met The Magician bracht de zwoele zomerhit 'Sunlight' voort.

James Bay werd verkozen tot runner-up in de lijst. Muziekprofessionals en luisteraars van BBC Radio 1 prezen de folkzanger onder meer om zijn warme stemgeluid. Stormzy ging met de bronzen plak aan de haal. De Britse MC viel het afgelopen jaar op door zijn uitzonderlijke mix van grime en rap. De Amerikaanse songwriter Raury en de Londense raprevelatie George The Poet vervolledigen de top 5.

Op de erelijst van de BBC Sound prijken onder meer 50 Cent, Keane, Adele en Ellie Goulding. Vorig jaar voerde fluwelen stem Sam Smith de lijst aan. (JB)

Years & Years ontstond in 2010 en boekte twee jaar later een bescheiden succes met de debuutsingle 'I Wish I Knew'. Afgelopen jaar volgde de definitieve doorbraak. In augustus scoorde het electronicatrio een hit met 'Take Shelter' en een dj-partnership met The Magician bracht de zwoele zomerhit 'Sunlight' voort. James Bay werd verkozen tot runner-up in de lijst. Muziekprofessionals en luisteraars van BBC Radio 1 prezen de folkzanger onder meer om zijn warme stemgeluid. Stormzy ging met de bronzen plak aan de haal. De Britse MC viel het afgelopen jaar op door zijn uitzonderlijke mix van grime en rap. De Amerikaanse songwriter Raury en de Londense raprevelatie George The Poet vervolledigen de top 5. Op de erelijst van de BBC Sound prijken onder meer 50 Cent, Keane, Adele en Ellie Goulding. Vorig jaar voerde fluwelen stem Sam Smith de lijst aan. (JB)