Houselegende Basement Jaxx speelt het enige Belgische concert deze zomer op het Brusselse festival Couleur Café in Tour & Taxis. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt, samen met nog zeven andere namen.

Housesensatie Basement Jaxx komt met een volledige band de eerste avond afsluiten op Couleur Café. Ook de rappers van Dilated People staan vrijdag in Tour & Taxis met een nieuw album. Zaterdag komt zangeres Laura Mvula langs en de laatste dag zijn John Butler Trio, de Belgische Suarez, de Afrikaanse reggae artiest Alpha Blondy en de straffe funky hiphoppers van Jurassic 5 van de partij.

Vorig jaar was er een recordaantal van 82.000 festivalgangers present. "Het bewijs dat een festival met een warme mix van hiphop, reggae, funk, soul, world grooves en dance een almaar groeiend publiek aantrekt", luidt het bij de organisatie. "Een kosmopolitisch publiek van levensgenieters die van heerlijke wereldkeuken, authentieke cocktails en kunst kunnen genieten, met aandacht voor duurzaamheid en solidariteit."

De 25ste editie van Couleur Café vindt plaats van 27 tot 29 juni. De voorverkoop is officieel van start gegaan. Vorig jaar was het festival met een recordaantal van 82.000 bezoekers volledig uitverkocht. (Belga/DB)

Houselegende Basement Jaxx speelt het enige Belgische concert deze zomer op het Brusselse festival Couleur Café in Tour & Taxis. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt, samen met nog zeven andere namen. Housesensatie Basement Jaxx komt met een volledige band de eerste avond afsluiten op Couleur Café. Ook de rappers van Dilated People staan vrijdag in Tour & Taxis met een nieuw album. Zaterdag komt zangeres Laura Mvula langs en de laatste dag zijn John Butler Trio, de Belgische Suarez, de Afrikaanse reggae artiest Alpha Blondy en de straffe funky hiphoppers van Jurassic 5 van de partij. Vorig jaar was er een recordaantal van 82.000 festivalgangers present. "Het bewijs dat een festival met een warme mix van hiphop, reggae, funk, soul, world grooves en dance een almaar groeiend publiek aantrekt", luidt het bij de organisatie. "Een kosmopolitisch publiek van levensgenieters die van heerlijke wereldkeuken, authentieke cocktails en kunst kunnen genieten, met aandacht voor duurzaamheid en solidariteit." De 25ste editie van Couleur Café vindt plaats van 27 tot 29 juni. De voorverkoop is officieel van start gegaan. Vorig jaar was het festival met een recordaantal van 82.000 bezoekers volledig uitverkocht. (Belga/DB)