Om hun tour volledig gratis te maken voor hun publiek, bedacht Vulfpeck een plan waarmee ze op een simpele manier veel geld konden ophalen. Spotify bleek de oplossing te bieden. De band plaatste een album zonder wezenlijke inhoud op de muziekstreamingdienst en vroeg hun luisteraars om 'Sleepify' op repeat te zetten terwijl ze sliepen.

Het album bestaat uit tien nummers die in totaal slechts vijf minuten duren. Wanneer een persoon acht uur slaapt, kan hij of zij de plaat zo'n 96 keer laten afspelen. Aangezien de groep maar 0,005 cent per luisterbeurt krijgt, moest 'Sleepify' 4 miljoen keer worden gestreamd om het einddoel van 20.000 dollar te behalen. Het absurde idee werd massaal opgepikt door fans en de band haalde hun 20.000 dollar binnen. Of ze het geld ook echt ontvangen, is nog niet duidelijk. Spotify heeft intussen het valse album offline gehaald en wil voorlopig geen commentaar geven over de stunt.

Als Vulfpeck het geld krijgt van Spotify zullen ze gratis optredens geven op de plaatsen waar het album het meest werd beluisterd. (LP)

Om hun tour volledig gratis te maken voor hun publiek, bedacht Vulfpeck een plan waarmee ze op een simpele manier veel geld konden ophalen. Spotify bleek de oplossing te bieden. De band plaatste een album zonder wezenlijke inhoud op de muziekstreamingdienst en vroeg hun luisteraars om 'Sleepify' op repeat te zetten terwijl ze sliepen. Het album bestaat uit tien nummers die in totaal slechts vijf minuten duren. Wanneer een persoon acht uur slaapt, kan hij of zij de plaat zo'n 96 keer laten afspelen. Aangezien de groep maar 0,005 cent per luisterbeurt krijgt, moest 'Sleepify' 4 miljoen keer worden gestreamd om het einddoel van 20.000 dollar te behalen. Het absurde idee werd massaal opgepikt door fans en de band haalde hun 20.000 dollar binnen. Of ze het geld ook echt ontvangen, is nog niet duidelijk. Spotify heeft intussen het valse album offline gehaald en wil voorlopig geen commentaar geven over de stunt. Als Vulfpeck het geld krijgt van Spotify zullen ze gratis optredens geven op de plaatsen waar het album het meest werd beluisterd. (LP)