"Wij zijn een mix van R&B, blues, in whisky ondergedompelde country die Hawaïaanse jungle drums en gospel achterna gaat", aldus de drie Londenaars op hun officiële Facebookpagina. Toegegeven, het trio liegt er niet om. De muziek die ze brengen doet sterk denken aan een typische oude filmscène in een bruine kroeg waar de rock-'n-roll liedjes uit de jukebox knallen of een liveband voor de sfeer zorgt, de whisky niemand onberoerd laat en de dansvloer de hele avond lang bezet is. Met een gitaar, een drumstel en een mondharmonica weten de drie al jaren perfect hoe ze een publiek moeten meekrijgen.

Muzikale genen

De band begon in 2000 en bestaat uit Kitty (harmonica), Daisy (drums) en Lewis (gitaar) die alle drie ook nog eens familie zijn. Ze worden aangevuld door Daddy Grazz (akoestische gitaar), Ingrid Weiss (drums) en Eddie "Tan Tan" Thornton (trompet). Die laatste is trouwens een grote bekende in Jamaica. Optreden deden Kitty, Daisy en Lewis al langer maar in 2005 pakte de volledige groep uit met hun eerste single "Honolulu Rock and Roll".

In 2007 brachten ze een eerste album met covers van verschillende artiesten uit. Hun debuutalbum met eigen nummers ('Kitty, Daisy & Lewis') kwam er in 2008 via platenlabel Sunday Best Recordings. Een tweede album met dezelfde naam volgde het jaar erop en in 2011 voegden ze er hun meest recente album, 'Smoking in Heaven', aan toe.

Aanstekelijke pottenbrekers

De band was van in het begin al een pottenbreker -muzikale families, iedereen is er gek op- en ondertussen hebben ze onder meer op Bestival , Glastonbury en Werchter gestaan. Daarnaast deelden ze ook al het podium met grote namen als Coldplay, Razorlight en Jools Holland. Momenteel trekken ze door Europa met nog enkele concerten in Duitsland en Zwitserland in het vooruitzicht en deze zomer verwelkomt België hen nog eens, ditmaal op het podium van Feest in het Park.

Kitty, Daisy & Lewis brengen hun muziek back to basics door het simpel te houden met een minimum gebruik aan instrumenten. Beïnvloed door Johnny Cash, Ray Charles, Elvis Presley en Booker T. & the M.G.'s zorgt de band voor liedjes met zo'n aanstekelijk ritme dat je niet anders kan dan meedoen. Probeer het maar eens. (KVW)

"Wij zijn een mix van R&B, blues, in whisky ondergedompelde country die Hawaïaanse jungle drums en gospel achterna gaat", aldus de drie Londenaars op hun officiële Facebookpagina. Toegegeven, het trio liegt er niet om. De muziek die ze brengen doet sterk denken aan een typische oude filmscène in een bruine kroeg waar de rock-'n-roll liedjes uit de jukebox knallen of een liveband voor de sfeer zorgt, de whisky niemand onberoerd laat en de dansvloer de hele avond lang bezet is. Met een gitaar, een drumstel en een mondharmonica weten de drie al jaren perfect hoe ze een publiek moeten meekrijgen.Muzikale genenDe band begon in 2000 en bestaat uit Kitty (harmonica), Daisy (drums) en Lewis (gitaar) die alle drie ook nog eens familie zijn. Ze worden aangevuld door Daddy Grazz (akoestische gitaar), Ingrid Weiss (drums) en Eddie "Tan Tan" Thornton (trompet). Die laatste is trouwens een grote bekende in Jamaica. Optreden deden Kitty, Daisy en Lewis al langer maar in 2005 pakte de volledige groep uit met hun eerste single "Honolulu Rock and Roll".In 2007 brachten ze een eerste album met covers van verschillende artiesten uit. Hun debuutalbum met eigen nummers ('Kitty, Daisy & Lewis') kwam er in 2008 via platenlabel Sunday Best Recordings. Een tweede album met dezelfde naam volgde het jaar erop en in 2011 voegden ze er hun meest recente album, 'Smoking in Heaven', aan toe.Aanstekelijke pottenbrekersDe band was van in het begin al een pottenbreker -muzikale families, iedereen is er gek op- en ondertussen hebben ze onder meer op Bestival , Glastonbury en Werchter gestaan. Daarnaast deelden ze ook al het podium met grote namen als Coldplay, Razorlight en Jools Holland. Momenteel trekken ze door Europa met nog enkele concerten in Duitsland en Zwitserland in het vooruitzicht en deze zomer verwelkomt België hen nog eens, ditmaal op het podium van Feest in het Park.Kitty, Daisy & Lewis brengen hun muziek back to basics door het simpel te houden met een minimum gebruik aan instrumenten. Beïnvloed door Johnny Cash, Ray Charles, Elvis Presley en Booker T. & the M.G.'s zorgt de band voor liedjes met zo'n aanstekelijk ritme dat je niet anders kan dan meedoen. Probeer het maar eens. (KVW)