George Ezra, geboren als George Barnett, werd opgepikt door BBC dankzij zijn rasperige, doorleefde stem. De jonge snaak is twintig jaar oud, maar na een luisterbeurt van zijn akoestische nummers zou je hem minstens vijftig schatten. De Britse singer-songwriter liet zich dan ook inspireren door muzieklegendes zoals Bob Dylan en Woody Guthrie.

Maar voor we hem klasseren als een oude ziel die in het verleden leeft, moeten we ook de muzikale invloeden van nieuwkomers zoals Sweet Baboo en Crybaby erkennen. Bovendien ziet George Ezra eruit als een frisse verschijning en is hij een fervent gebruiker van sociale media - zo noemt hij zijn fans schertsend Ezranites. De muzikant combineert moeiteloos oud met nieuw en Britse en Amerikaanse stijlinvloeden vloeien in elkaar over in zijn nummers.

De jonge Ezra maakte een inspirerende rondreis door Europa, zette zijn universitaire opleiding stop en ging honderd procent voor zijn muzikale carrière. Zijn talent en energie bleven niet onopgemerkt. Intussen mocht de jonge wolf al voorprogramma's verzorgen voor Tom Odell en Lianne La Havas, werd hij gevraagd door Burberry om de muziek voor hun modeshow te verzorgen, bespeelde hij het nieuwkomerspodium tijdens Glastonbury en werd hij getipt door de BBC als een van de beloftes van 2014.

George Ezra bracht in 2013 een EP uit onder de titel 'Did You Hear The Rain' en werkt momenteel aan zijn debuutalbum. Bristol mag dan wel 'de muzikale thuishaven' zijn van deze nieuwkomer, wij voorspellen dat in 2014 de ganse wereld aan zijn voeten ligt. (LP)

George Ezra, geboren als George Barnett, werd opgepikt door BBC dankzij zijn rasperige, doorleefde stem. De jonge snaak is twintig jaar oud, maar na een luisterbeurt van zijn akoestische nummers zou je hem minstens vijftig schatten. De Britse singer-songwriter liet zich dan ook inspireren door muzieklegendes zoals Bob Dylan en Woody Guthrie. Maar voor we hem klasseren als een oude ziel die in het verleden leeft, moeten we ook de muzikale invloeden van nieuwkomers zoals Sweet Baboo en Crybaby erkennen. Bovendien ziet George Ezra eruit als een frisse verschijning en is hij een fervent gebruiker van sociale media - zo noemt hij zijn fans schertsend Ezranites. De muzikant combineert moeiteloos oud met nieuw en Britse en Amerikaanse stijlinvloeden vloeien in elkaar over in zijn nummers. De jonge Ezra maakte een inspirerende rondreis door Europa, zette zijn universitaire opleiding stop en ging honderd procent voor zijn muzikale carrière. Zijn talent en energie bleven niet onopgemerkt. Intussen mocht de jonge wolf al voorprogramma's verzorgen voor Tom Odell en Lianne La Havas, werd hij gevraagd door Burberry om de muziek voor hun modeshow te verzorgen, bespeelde hij het nieuwkomerspodium tijdens Glastonbury en werd hij getipt door de BBC als een van de beloftes van 2014. George Ezra bracht in 2013 een EP uit onder de titel 'Did You Hear The Rain' en werkt momenteel aan zijn debuutalbum. Bristol mag dan wel 'de muzikale thuishaven' zijn van deze nieuwkomer, wij voorspellen dat in 2014 de ganse wereld aan zijn voeten ligt. (LP)