Smaakmaker Nico met zijn slepende melodie en dromerige zang verraadt een verfrissend geluid in het Belgisch muzieklandschap. De shoegazeband rond Marieke Hutsebaut had dan ook nog maar net hier en daar een muzikaal ei gelegd met eerste demo's, of de muziekwereld was er als de kippen bij. De groep mocht deze zomer op Boomtown, Leffingeleuren en Dour staan.

En dat was nog maar het begin. Grote dromen worden vaak op de lange baan geschoven maar voor de Belgische band werd er één al meteen verzilverd: het voorprogramma voor My Bloody Valentine verzorgen. En over de plas werden de oren gespitst. Britse muzikant Chris Urbanowicz - u wel bekend als de voormalige gitarist van Editors - hoorde een geluid dat hem meer dan beviel. Het resultaat is een eerste titelloze EP.

Hoe gejam onder vrienden en een handjevol pasgeboren songs plotsklaps zoveel buzz veroorzaakt? Het uitgekiende geluid van de productieve frontvrouw. Marieke Hutsebaut schrijft de muziek en de teksten, zingt en speelt bas. Ze wordt bijgestaan door een schare mannen en vrouwen die haar sound vakkundig inkleuren. De band schippert tussen dreampop en shoegaze. Met aanstekelijke gitaarpartijen en galmende stem creëren The Spektors een dromerig universum.

Maar zweven doet het ijl geluid net niet door de potigheid van de instrumenten. Denk: de ideale soundtrack voor in de zomer wanneer u uw haren uit het raam van de auto laat wapperen. Dreampop mét cool, lonkend naar The Raveonettes.

De band haalt niet toevallig zijn naam bij Phil Spector, de bedenker van de legendarische Wall Of Sound. The Spektors trekken een unieke en harmonieuze geluidsmuur van shoegaze op waar al veel volk met genoegen op botste. Nu u nog.

De EP van The Spectors komt uit op 15 maart en wordt diezelfde dag voorgesteld op de PIAS Nites in Tour & Taxis Brussel. (MM)

Smaakmaker Nico met zijn slepende melodie en dromerige zang verraadt een verfrissend geluid in het Belgisch muzieklandschap. De shoegazeband rond Marieke Hutsebaut had dan ook nog maar net hier en daar een muzikaal ei gelegd met eerste demo's, of de muziekwereld was er als de kippen bij. De groep mocht deze zomer op Boomtown, Leffingeleuren en Dour staan. En dat was nog maar het begin. Grote dromen worden vaak op de lange baan geschoven maar voor de Belgische band werd er één al meteen verzilverd: het voorprogramma voor My Bloody Valentine verzorgen. En over de plas werden de oren gespitst. Britse muzikant Chris Urbanowicz - u wel bekend als de voormalige gitarist van Editors - hoorde een geluid dat hem meer dan beviel. Het resultaat is een eerste titelloze EP. Hoe gejam onder vrienden en een handjevol pasgeboren songs plotsklaps zoveel buzz veroorzaakt? Het uitgekiende geluid van de productieve frontvrouw. Marieke Hutsebaut schrijft de muziek en de teksten, zingt en speelt bas. Ze wordt bijgestaan door een schare mannen en vrouwen die haar sound vakkundig inkleuren. De band schippert tussen dreampop en shoegaze. Met aanstekelijke gitaarpartijen en galmende stem creëren The Spektors een dromerig universum. Maar zweven doet het ijl geluid net niet door de potigheid van de instrumenten. Denk: de ideale soundtrack voor in de zomer wanneer u uw haren uit het raam van de auto laat wapperen. Dreampop mét cool, lonkend naar The Raveonettes. De band haalt niet toevallig zijn naam bij Phil Spector, de bedenker van de legendarische Wall Of Sound. The Spektors trekken een unieke en harmonieuze geluidsmuur van shoegaze op waar al veel volk met genoegen op botste. Nu u nog. De EP van The Spectors komt uit op 15 maart en wordt diezelfde dag voorgesteld op de PIAS Nites in Tour & Taxis Brussel. (MM)