De Argentijnse zangeres La Yegros kwam in juni op de proppen met het debuutalbum Viene De Mi. Haar gelijknamige single was een zomerhit in Frankrijk maar in ons land brak ze nog niet door met haar new cumbia. Vanavond - er zijn nog tickets - kan je met haar traditionele world in een nieuw jasje kennis maken.

Na de allereerste luisterminuut denk je: weer die typische populaire wereldmuziek, was dat nog niet gepasseerd. Maar na een tijdje betrappen wij onszelf erop dat wij stiekem heel wat voetenwerk onder de bureau verzetten op de redactie. Aanstekelijk, jawel. En lang niet zo klassiek als we dachten. Haar muziek wordt dan ook vaak omschreven als neo cumbia, de moderne herinterpretatie van de typische Zuid-Amerikaanse accordeon - en folkmuziek. De traditionele muziek wordt opgesmukt met elektronische beats en klanken die lonken naar hiphop en dancehall. De unieke, soms heerlijk vuile stem van La Yegros doet de rest.

De combinatie traditioneel (denk: Spaanse gitaren en accordeon) en modern (elektronica als glijmiddel) resulteert in relaxte en dansbare songs als Trocitos de Madera en Que Me Hizo Mal. Zo bijzonder vernieuwend als haar muziek wordt aangekondigd, is het allemaal niet. Maar wel bijzonder fijn.

Haar hele plaat in één keer verteren levert wel al gauw een oververzadigd gevoel op door de herken- en voorspelbaarheid. Maar wij durven te wedden dat dit live in de AB Club wel eens vonken zou kunnen geven. Met wat tropisch poeder in uw gat en geheupwieg op deze aangename sluimerende klanken waant u zich zo weer in de zomer. Eventueel in een bar, mojito's sippend. Klinkt nogal cliché om muziek van een Argentijnse te beschrijven. Maar met haar kleurrijke kledij met strooien franjes en haar langgerekte "rrrrrrrrs" in Spaanse woorden speelt La Yegros die associatie wel uit. In ieder geval: dat dat daar amusant en heet gaat worden in de AB Club, dat is bijna zeker. (MM)

De Argentijnse zangeres La Yegros kwam in juni op de proppen met het debuutalbum Viene De Mi. Haar gelijknamige single was een zomerhit in Frankrijk maar in ons land brak ze nog niet door met haar new cumbia. Vanavond - er zijn nog tickets - kan je met haar traditionele world in een nieuw jasje kennis maken. Na de allereerste luisterminuut denk je: weer die typische populaire wereldmuziek, was dat nog niet gepasseerd. Maar na een tijdje betrappen wij onszelf erop dat wij stiekem heel wat voetenwerk onder de bureau verzetten op de redactie. Aanstekelijk, jawel. En lang niet zo klassiek als we dachten. Haar muziek wordt dan ook vaak omschreven als neo cumbia, de moderne herinterpretatie van de typische Zuid-Amerikaanse accordeon - en folkmuziek. De traditionele muziek wordt opgesmukt met elektronische beats en klanken die lonken naar hiphop en dancehall. De unieke, soms heerlijk vuile stem van La Yegros doet de rest. De combinatie traditioneel (denk: Spaanse gitaren en accordeon) en modern (elektronica als glijmiddel) resulteert in relaxte en dansbare songs als Trocitos de Madera en Que Me Hizo Mal. Zo bijzonder vernieuwend als haar muziek wordt aangekondigd, is het allemaal niet. Maar wel bijzonder fijn. Haar hele plaat in één keer verteren levert wel al gauw een oververzadigd gevoel op door de herken- en voorspelbaarheid. Maar wij durven te wedden dat dit live in de AB Club wel eens vonken zou kunnen geven. Met wat tropisch poeder in uw gat en geheupwieg op deze aangename sluimerende klanken waant u zich zo weer in de zomer. Eventueel in een bar, mojito's sippend. Klinkt nogal cliché om muziek van een Argentijnse te beschrijven. Maar met haar kleurrijke kledij met strooien franjes en haar langgerekte "rrrrrrrrs" in Spaanse woorden speelt La Yegros die associatie wel uit. In ieder geval: dat dat daar amusant en heet gaat worden in de AB Club, dat is bijna zeker. (MM)