Hirsoux vertolkte de ballade 'Mother' als tiende van de zestien deelnemers in deze eerste halve finale. Na telling van de punten van de jury's viel Axel Hirsoux uit de boot voor de finale van de Europese liedjeswedstrijd. "Ik heb mijn best gedaan. Dank je voor alle steun en proficiat aan alle kandidaten van vanavond", reageerde de zanger kort op Facebook.

Montenegro, Hongarije, Rusland (op gejoel onthaald door het publiek), Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden, Nederland en als laatste IJsland kaapten wel een finaleticket weg.

Donderdag volgt de tweede halve finale. Vijf 'grote' landen (Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië) en titelverdediger Denemarken plaatsten zich rechtstreeks voor de finale van zaterdag. Dan worden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. (Belga/TV)

Hirsoux vertolkte de ballade 'Mother' als tiende van de zestien deelnemers in deze eerste halve finale. Na telling van de punten van de jury's viel Axel Hirsoux uit de boot voor de finale van de Europese liedjeswedstrijd. "Ik heb mijn best gedaan. Dank je voor alle steun en proficiat aan alle kandidaten van vanavond", reageerde de zanger kort op Facebook. Montenegro, Hongarije, Rusland (op gejoel onthaald door het publiek), Armenië, Azerbeidzjan, San Marino, Oekraïne, Zweden, Nederland en als laatste IJsland kaapten wel een finaleticket weg. Donderdag volgt de tweede halve finale. Vijf 'grote' landen (Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië) en titelverdediger Denemarken plaatsten zich rechtstreeks voor de finale van zaterdag. Dan worden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. (Belga/TV)