Voor hun vorige album 'Attack and Release' kropen ze samen met producer Danger Mouse in de studio, deze keer lieten ze de helft van Gnarls Barkley maar één nummer onder handen nemen. Dat nummer, 'Tighten Up', hebben ze nu op hun MySpace gezwierd.

'Brothers' is al het zesde album in acht jaar tijd voor Dan Auerbach en Patrick Carney. Toch hebben de twee nog genoeg tijd voor tal van hoofd- en zijprojecten. Vorig jaar alleen al brachten ze samen met o.a. Raekwon, Mos Def en RZA het rap/rock album 'Blakroc' uit, zanger en gitarist Dan Auerbach debuteerde solo met 'Keep It Hid' en drummer Patrick Carney vond de tijd om bas te gaan spelen bij Drummer.

'Brothers' ligt op 18 mei in de winkels.

Jan Walraven

Voor hun vorige album 'Attack and Release' kropen ze samen met producer Danger Mouse in de studio, deze keer lieten ze de helft van Gnarls Barkley maar één nummer onder handen nemen. Dat nummer, 'Tighten Up', hebben ze nu op hun MySpace gezwierd.'Brothers' is al het zesde album in acht jaar tijd voor Dan Auerbach en Patrick Carney. Toch hebben de twee nog genoeg tijd voor tal van hoofd- en zijprojecten. Vorig jaar alleen al brachten ze samen met o.a. Raekwon, Mos Def en RZA het rap/rock album 'Blakroc' uit, zanger en gitarist Dan Auerbach debuteerde solo met 'Keep It Hid' en drummer Patrick Carney vond de tijd om bas te gaan spelen bij Drummer.'Brothers' ligt op 18 mei in de winkels.Jan Walraven