Chris Hadfield, de 53-jarige Canadese ISS-commandant die de voorbije maanden het aardse publiek entertainde met tweets en wetenschappelijke experimenten, heeft voor zijn laatste werkdag een spetterend einde voorzien. Hij vond er namelijk niks beters op dan Bowies 'Space Oddity' te coveren. De locatie had hij alvast mee.

De video, die je onderaan kan bekijken, werd opgenomen in de ruimte en toont hoe commandant Hadfield door het ISS zweeft terwijl hij de woorden 'Here am I sitting in a tin can, far above the world, Planet Earth is blue, And there's nothing left to do' zingt.

De cover kreeg een volledig arrangement door producer Joe Corcoran en pianospeler Emm Gryner, die het nummer vastlegden op de vaste grond van moeder aarde. Gitaar en zang, daarentegen, werden live in de ruimte opgenomen.

Hadfield, die ook op Twitter een populair man blijkt te zijn, tweette het volgende over zijn clip: 'With deference to the genius of David Bowie, here's Space Oddity, recorded on Station. A last glimpse of the World.' (JD)

Chris Hadfield, de 53-jarige Canadese ISS-commandant die de voorbije maanden het aardse publiek entertainde met tweets en wetenschappelijke experimenten, heeft voor zijn laatste werkdag een spetterend einde voorzien. Hij vond er namelijk niks beters op dan Bowies 'Space Oddity' te coveren. De locatie had hij alvast mee. De video, die je onderaan kan bekijken, werd opgenomen in de ruimte en toont hoe commandant Hadfield door het ISS zweeft terwijl hij de woorden 'Here am I sitting in a tin can, far above the world, Planet Earth is blue, And there's nothing left to do' zingt. De cover kreeg een volledig arrangement door producer Joe Corcoran en pianospeler Emm Gryner, die het nummer vastlegden op de vaste grond van moeder aarde. Gitaar en zang, daarentegen, werden live in de ruimte opgenomen. Hadfield, die ook op Twitter een populair man blijkt te zijn, tweette het volgende over zijn clip: 'With deference to the genius of David Bowie, here's Space Oddity, recorded on Station. A last glimpse of the World.' (JD)