Begin april mikten Hendrik Willemyns en John Roan van Arsenal een nieuw album in de winkelrekken. 'Furu' werd op 19 april voorgesteld in de Antwerpse Lotto Arena.

De plaat gaat gepaard met een in Tokio gedraaide film, 'Dance! Dance! Dance!' - naar een scenario van Hendrik Willemyns en Johnny Whitney (The Blood Brothers) over een getormenteerde Japanse dj die een einde aan zijn leven wil maken. Willemyns nam zelf ook de regie en productie op zich, en liet zich daarbij helpen door regisseur Ken Ochiai.

"Ochiai is een Japanner van rond de dertig die in LA woont", zei Hendrik Willemyns begin april in Knack Focus. "Ik heb zijn naam gevonden op een website, die hem een van de beste opkomende regisseurs uit Japan noemde. Ochiai heeft een hele rits kortfilms en enkele langspelers gemaakt, en in zijn prijzenkast staat onder meer een award van de Directors Guild of America."

Symbiose

Arsenal doet de film en de muziek dit najaar samensmelten in een 'filmconcert', dat eveneens 'Dance! Dance! Dance!' gedoopt wordt. "Verwacht geen traditioneel Arsenal-concert met beelden uit de film op de achtergrond, maar een echte symbiose waarbij filmbeelden en live-elementen afwisselend op de voorgrond treden", aldus nog Willemyns in Knack Focus. "Tijdens de voorstelling wordt de hele film getoond. Daarnaast zullen er bekende Arsenal-songs in zitten, maar we gaan er in de zomer ook geheel nieuwe muziek voor schrijven."

Theatertournee

De avant-première van de voorstelling 'Dance! Dance! Dance!' vindt plaats in Japan, de première op 22 oktober tijdens het Film Fest Gent in de Theaterzaal Vooruit.

Daarna gaat Arsenal er verschillende Belgische theaterzalen en podia mee afschuimen, waaronder de Antwerpse Arenbergschouwburg (27 november), Het Depot in Leuven (9 december) en de AB in Brussel (17 december).

Begin april mikten Hendrik Willemyns en John Roan van Arsenal een nieuw album in de winkelrekken. 'Furu' werd op 19 april voorgesteld in de Antwerpse Lotto Arena. De plaat gaat gepaard met een in Tokio gedraaide film, 'Dance! Dance! Dance!' - naar een scenario van Hendrik Willemyns en Johnny Whitney (The Blood Brothers) over een getormenteerde Japanse dj die een einde aan zijn leven wil maken. Willemyns nam zelf ook de regie en productie op zich, en liet zich daarbij helpen door regisseur Ken Ochiai. "Ochiai is een Japanner van rond de dertig die in LA woont", zei Hendrik Willemyns begin april in Knack Focus. "Ik heb zijn naam gevonden op een website, die hem een van de beste opkomende regisseurs uit Japan noemde. Ochiai heeft een hele rits kortfilms en enkele langspelers gemaakt, en in zijn prijzenkast staat onder meer een award van de Directors Guild of America." Symbiose Arsenal doet de film en de muziek dit najaar samensmelten in een 'filmconcert', dat eveneens 'Dance! Dance! Dance!' gedoopt wordt. "Verwacht geen traditioneel Arsenal-concert met beelden uit de film op de achtergrond, maar een echte symbiose waarbij filmbeelden en live-elementen afwisselend op de voorgrond treden", aldus nog Willemyns in Knack Focus. "Tijdens de voorstelling wordt de hele film getoond. Daarnaast zullen er bekende Arsenal-songs in zitten, maar we gaan er in de zomer ook geheel nieuwe muziek voor schrijven." Theatertournee De avant-première van de voorstelling 'Dance! Dance! Dance!' vindt plaats in Japan, de première op 22 oktober tijdens het Film Fest Gent in de Theaterzaal Vooruit. Daarna gaat Arsenal er verschillende Belgische theaterzalen en podia mee afschuimen, waaronder de Antwerpse Arenbergschouwburg (27 november), Het Depot in Leuven (9 december) en de AB in Brussel (17 december).