Dat vertelde de directeur van het ziekenhuis waarin de rocker lag aan nieuwszender C5N.

De zanger van de groep Soda Stereo kreeg op 16 mei 2010 na een concert tijdens een solo-tournee door Venezuela een ernstige beroerte en werd de volgende maand gerepatrieerd.

Beïnvloed door grote bands uit de jaren zestig en zeventig als The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin en David Bowie, richtte Cerati in 1982 met bassist Zeta Bosio en drummer Charly Alberti de groep Soda Stereo op. Die werd één van de populairste bands in Latijns-Amerika, maar hield er in 1997 mee op.

Eén van de eerste hits was "Nada personal". Cerati zette nadien een succesvolle solo-carrière op die hem met de CD "Fuerza Natural" (2009) drie latino-grammy's opleverde

(Belga/MS)

Dat vertelde de directeur van het ziekenhuis waarin de rocker lag aan nieuwszender C5N.De zanger van de groep Soda Stereo kreeg op 16 mei 2010 na een concert tijdens een solo-tournee door Venezuela een ernstige beroerte en werd de volgende maand gerepatrieerd. Beïnvloed door grote bands uit de jaren zestig en zeventig als The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin en David Bowie, richtte Cerati in 1982 met bassist Zeta Bosio en drummer Charly Alberti de groep Soda Stereo op. Die werd één van de populairste bands in Latijns-Amerika, maar hield er in 1997 mee op. Eén van de eerste hits was "Nada personal". Cerati zette nadien een succesvolle solo-carrière op die hem met de CD "Fuerza Natural" (2009) drie latino-grammy's opleverde(Belga/MS)