Met een NME Award voor beste Britse band, beste album, beste liveband, beste Fan Community en Hero Of The Year - een titel voor frontman Alex Turner - was Arctic Monkeys de grote winnaar van de gala-avond van het Britse muziekblad.

Andere winnaars in Brixton waren Paul McCartney (Songwriters' Songwriter, een carrièreprijs), Lily Allen (beste solo-artiest), Blondie (Godlike Genius, uitgereikt aan de 'groten der muziekscene'), Haim (beste internationale band) en Damon Albarn (Award voor zijn innovatieve inbreng). De Britpopper liet trouwens weten dat hij 15 songs klaarheeft met Blur. Maar het nieuwe album van de iconische band zou nog een tijdje op zich laten wachten. Eerst komt het allereerste soloproject 'Everyday Robots' uit, op 28 april.

Ook de schrijftalenten van Morrissey werden afgelopen jaar gesmaakt. Hij won de Best Book Award voor zijn autobiografie. Glastonbury werd uitgeroepen tot beste festival.

Harry Styles werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot schurk van het jaar. Zijn band One Direction vermeed een derde onderscheiding als slechtste band van het jaar. Die dubieuze titel gaf NME aan de indierockers van The 1975. (DB)

Met een NME Award voor beste Britse band, beste album, beste liveband, beste Fan Community en Hero Of The Year - een titel voor frontman Alex Turner - was Arctic Monkeys de grote winnaar van de gala-avond van het Britse muziekblad. Andere winnaars in Brixton waren Paul McCartney (Songwriters' Songwriter, een carrièreprijs), Lily Allen (beste solo-artiest), Blondie (Godlike Genius, uitgereikt aan de 'groten der muziekscene'), Haim (beste internationale band) en Damon Albarn (Award voor zijn innovatieve inbreng). De Britpopper liet trouwens weten dat hij 15 songs klaarheeft met Blur. Maar het nieuwe album van de iconische band zou nog een tijdje op zich laten wachten. Eerst komt het allereerste soloproject 'Everyday Robots' uit, op 28 april. Ook de schrijftalenten van Morrissey werden afgelopen jaar gesmaakt. Hij won de Best Book Award voor zijn autobiografie. Glastonbury werd uitgeroepen tot beste festival. Harry Styles werd voor het tweede jaar op rij verkozen tot schurk van het jaar. Zijn band One Direction vermeed een derde onderscheiding als slechtste band van het jaar. Die dubieuze titel gaf NME aan de indierockers van The 1975. (DB)