Op de website van Arcade Fire staan sinds vandaag stukken van de nieuwe single The Suburbs en b-kant Month of May. Vorige week werd deze single middels een ouderwetse postkaart aangekondigd. Eerder al werd de release ervan door Amazon.com voorzien op 1 juni. Die datum werd echter nog niet bevestigd door de groep, die spreken op de postkaart enkel over "binnen een aantal weken". De single is het eerste dat we van de groep horen sinds Neon Bible, hun tweede plaat uit 2007.

Ondanks de te betreuren lengte van het fragment kunnen we besluiten dat The Suburbs opvallend zomers klinkt voor de groep rond het echtpaar Butler/Chassagne. Op Month of May lijkt Win Butler zijn QOTSA-duivels te ontbinden, de gelijkenis met Feel Good Hit of the Summer is meer dan treffend. Hij kondigt ook en chanteuse aan een "record" te zullen maken in de "month of may". Kijk naar uw kalender en u weet dat Win zijn belofte heeft gehouden.

A. The Suburbs

AA. Month of May

Luister eerst naar Month of May en dan naar Feel Good Hit of the Summer van Queens of the Stone Age. Is de gelijkenis niet treffend?

Jan Walraven

Op de website van Arcade Fire staan sinds vandaag stukken van de nieuwe single The Suburbs en b-kant Month of May. Vorige week werd deze single middels een ouderwetse postkaart aangekondigd. Eerder al werd de release ervan door Amazon.com voorzien op 1 juni. Die datum werd echter nog niet bevestigd door de groep, die spreken op de postkaart enkel over "binnen een aantal weken". De single is het eerste dat we van de groep horen sinds Neon Bible, hun tweede plaat uit 2007. Ondanks de te betreuren lengte van het fragment kunnen we besluiten dat The Suburbs opvallend zomers klinkt voor de groep rond het echtpaar Butler/Chassagne. Op Month of May lijkt Win Butler zijn QOTSA-duivels te ontbinden, de gelijkenis met Feel Good Hit of the Summer is meer dan treffend. Hij kondigt ook en chanteuse aan een "record" te zullen maken in de "month of may". Kijk naar uw kalender en u weet dat Win zijn belofte heeft gehouden. A. The Suburbs AA. Month of May Luister eerst naar Month of May en dan naar Feel Good Hit of the Summer van Queens of the Stone Age. Is de gelijkenis niet treffend? Jan Walraven