Beats Electronics, mee opgericht door Dr. Dre, is vooral bekend om zijn koptelefoons. Het bedrijf heeft bovendien een muziekstreamingdienst, waarbij gebruikers via een abonnement onbeperkt nummers uit de muziekcatalogus kunnen beluisteren.

Muziek is altijd een van de steunpijlers geweest van Apple. De iTunes-store en iPod-muziekspeler zorgden mee voor de forse winsten die het bedrijf jaar op jaar maakte. Met de overname van Beats Electronics zou Apple zich toegang verschaffen tot de fors groeiende streamingmarkt, waar onder meer het Zweedse Spotify actief in is.

Dr. Dre en medeoprichter Jimmy Iovine, een bekende muziekproducent, begonnen in 2008 met hun koptelefoonmerk. Ze gingen in zee met veel muzikanten en sportfiguren, zoals basketter LeBron James, om de koptelefoons in geen tijd bekend te maken. (BELGA/AB)

Beats Electronics, mee opgericht door Dr. Dre, is vooral bekend om zijn koptelefoons. Het bedrijf heeft bovendien een muziekstreamingdienst, waarbij gebruikers via een abonnement onbeperkt nummers uit de muziekcatalogus kunnen beluisteren.Muziek is altijd een van de steunpijlers geweest van Apple. De iTunes-store en iPod-muziekspeler zorgden mee voor de forse winsten die het bedrijf jaar op jaar maakte. Met de overname van Beats Electronics zou Apple zich toegang verschaffen tot de fors groeiende streamingmarkt, waar onder meer het Zweedse Spotify actief in is.Dr. Dre en medeoprichter Jimmy Iovine, een bekende muziekproducent, begonnen in 2008 met hun koptelefoonmerk. Ze gingen in zee met veel muzikanten en sportfiguren, zoals basketter LeBron James, om de koptelefoons in geen tijd bekend te maken. (BELGA/AB)