De Amerikaanse zangeres Patti Page is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar woordvoerder Michael Glynn bekendgemaakt.

Patti Page, geboren als van Clara Ann Fowler, leefde sinds enkele maanden in een rusthuis in Encinitas, ten noorden van San Diego. De zangeres was de voorbije twee jaar ziek en is wellicht overleden aan een hartaanval, aldus haar woordvoerder. De officiële doodsoorzaak is nog niet geweten.

Patti Page verkocht meer dan honderd miljoen platen en heeft 50 albums op haar naam. Ze brak in 1947 door met de single 'Confess'. Later scoorde ze vooral met de hits 'Tennessee Waltz' en 'How much is that doggie in the window', dat in 1952 in de VS op nummer één stond in de verkoop. In 1999 kreeg ze haar eerste Grammy Award voor haar album Live at Carnegie Hall: The 50th Anniversary Concert. (Belga)

De Amerikaanse zangeres Patti Page is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar woordvoerder Michael Glynn bekendgemaakt. Patti Page, geboren als van Clara Ann Fowler, leefde sinds enkele maanden in een rusthuis in Encinitas, ten noorden van San Diego. De zangeres was de voorbije twee jaar ziek en is wellicht overleden aan een hartaanval, aldus haar woordvoerder. De officiële doodsoorzaak is nog niet geweten. Patti Page verkocht meer dan honderd miljoen platen en heeft 50 albums op haar naam. Ze brak in 1947 door met de single 'Confess'. Later scoorde ze vooral met de hits 'Tennessee Waltz' en 'How much is that doggie in the window', dat in 1952 in de VS op nummer één stond in de verkoop. In 1999 kreeg ze haar eerste Grammy Award voor haar album Live at Carnegie Hall: The 50th Anniversary Concert. (Belga)