Otis Clay werd in februari 1942 geboren in Waxhaw in Mississippi, in het zuiden van de VS. Hij startte zijn carrière met het zingen in gospelkoren, vanaf het midden van de jaren vijftig was hij in de muziekscene van Chicago actief.

Zijn eerste succes kwam uit in 1967: "That's How It is (When You're In Love)", gevolgd door "She's About a Mover". Zijn grootste hit dateert van het jaar 1971: "Trying to Live my Life Without You". Enkele jaren later lanceerde Clay zijn eigen label, Echo Records.

In 2008 kreeg hij nog een Grammy Award in de categorie 'traditionele R&B' voor zijn album "Walk a Mile in My Shoes", terwijl hij in 2013 toetrad tot de Blues Hall of Fame. Verschillende nummers van Clay werden met succes gecoverd.

Otis Clay werd in februari 1942 geboren in Waxhaw in Mississippi, in het zuiden van de VS. Hij startte zijn carrière met het zingen in gospelkoren, vanaf het midden van de jaren vijftig was hij in de muziekscene van Chicago actief. Zijn eerste succes kwam uit in 1967: "That's How It is (When You're In Love)", gevolgd door "She's About a Mover". Zijn grootste hit dateert van het jaar 1971: "Trying to Live my Life Without You". Enkele jaren later lanceerde Clay zijn eigen label, Echo Records. In 2008 kreeg hij nog een Grammy Award in de categorie 'traditionele R&B' voor zijn album "Walk a Mile in My Shoes", terwijl hij in 2013 toetrad tot de Blues Hall of Fame. Verschillende nummers van Clay werden met succes gecoverd.