Scott Weiland was vooral bekend als zanger van de rockgroep Stone Temple Pilots. De groep uit LA wordt tot de grunge gerekend en had vooral in de jaren 90 veel succes.

Grote hits waren onder meer 'Plush', 'Creep' en 'Interstate Love Song' en 'Vasoline'.

In 2002 was Weiland ook betrokken bij de oprichting van Velvet Revolver, een supergroep waarin ook Slash zat, net als twee andere ex-leden van Guns 'n Roses. Twee jaar geleden werd hij uit Stone Temple Pilots gezet.

De man overleed in zijn slaap, wordt op zijn Instagram-account meegedeeld, tijdens een tourstop in Bloomington, nabij Minneapolis in de staat Minnesota. De doodsoorzaak is volgens verschillende websites nog niet bekend.

Weiland kende een lange geschiedenis van drugsgebruik. "Onze vriend Scott Weiland is overleden. Ik ben er kapot van, mijn gedachten gaan vanavond naar de famillie", tweette Dave Navaro, gitarist bij Jane's Addiction, zo meldde hollywoodreporter.com. Volgens tmz.com werd Weiland in de avond dood aangetroffen op zijn tourbus.

De zanger was momenteel op tour met Scott Weiland & The Wildabouts. De band had donderdagavond een optreden in de Medina Ballroom in Medina nabij Minneapolis, maar Weiland werd volgens TMZ net voor het optreden dood aangetroffen.

Scott Weiland werd 48 jaar. (JH)

Plush

Interstate Love Song

Set Me Free (Velvet Revolver)

Scott Weiland was vooral bekend als zanger van de rockgroep Stone Temple Pilots. De groep uit LA wordt tot de grunge gerekend en had vooral in de jaren 90 veel succes.Grote hits waren onder meer 'Plush', 'Creep' en 'Interstate Love Song' en 'Vasoline'.In 2002 was Weiland ook betrokken bij de oprichting van Velvet Revolver, een supergroep waarin ook Slash zat, net als twee andere ex-leden van Guns 'n Roses. Twee jaar geleden werd hij uit Stone Temple Pilots gezet. De man overleed in zijn slaap, wordt op zijn Instagram-account meegedeeld, tijdens een tourstop in Bloomington, nabij Minneapolis in de staat Minnesota. De doodsoorzaak is volgens verschillende websites nog niet bekend. Weiland kende een lange geschiedenis van drugsgebruik. "Onze vriend Scott Weiland is overleden. Ik ben er kapot van, mijn gedachten gaan vanavond naar de famillie", tweette Dave Navaro, gitarist bij Jane's Addiction, zo meldde hollywoodreporter.com. Volgens tmz.com werd Weiland in de avond dood aangetroffen op zijn tourbus. De zanger was momenteel op tour met Scott Weiland & The Wildabouts. De band had donderdagavond een optreden in de Medina Ballroom in Medina nabij Minneapolis, maar Weiland werd volgens TMZ net voor het optreden dood aangetroffen.Scott Weiland werd 48 jaar. (JH)PlushInterstate Love SongSet Me Free (Velvet Revolver)