De muzikant overleed woensdag in een ziekenhuis in zijn geboortestad New Orleans. Dat heeft zijn zoon meegedeeld aan de Amerikaanse krant The New York Times. Ellis Marsalis Jr. laat zes zonen na, onder wie ook saxofonist Branford Marsalis en jazztrompettist en componist Wynton Marsalis.

De burgemeester van New Orleans LaToya Cantrell noemt hem een 'legende' en een 'icoon': 'Hij was het prototype van wat we bedoelen als we het hebben over New Orleans jazz'. Marsalis Jr. leerde zichzelf van kinds af aan klarinet en piano spelen. Hij trad op in clubs, speelde in bands, studeerde muziekonderwijs en gaf les aan jazzmuzikanten zoals Harry Connick Jr. en Terence Blanchard. Naast zijn eigen werk begeleidde hij de muziekcarrière van vier zonen. (Belga)

De muzikant overleed woensdag in een ziekenhuis in zijn geboortestad New Orleans. Dat heeft zijn zoon meegedeeld aan de Amerikaanse krant The New York Times. Ellis Marsalis Jr. laat zes zonen na, onder wie ook saxofonist Branford Marsalis en jazztrompettist en componist Wynton Marsalis. De burgemeester van New Orleans LaToya Cantrell noemt hem een 'legende' en een 'icoon': 'Hij was het prototype van wat we bedoelen als we het hebben over New Orleans jazz'. Marsalis Jr. leerde zichzelf van kinds af aan klarinet en piano spelen. Hij trad op in clubs, speelde in bands, studeerde muziekonderwijs en gaf les aan jazzmuzikanten zoals Harry Connick Jr. en Terence Blanchard. Naast zijn eigen werk begeleidde hij de muziekcarrière van vier zonen. (Belga)