Volgens Pappas overleed Sondheim, die geboren werd op 22 maart 1930 in New York, vrijdagochtend plots in zijn huis in Roxbury (Connecticut). Daags voordien vierde hij nog Thanksgiving Day met zijn familie.

Sondheim - een pupil van de bekende componist Oscar Hammerstein - groeide zelf uit tot een van Broadways bekendste componisten. Hij was ook een van de weinigen die vaak zowel tekst als muziek schreef voor musicals. Bekende musicals die Sondheim componeerde zijn onder meer "A Little Night Music", "Sweeney Todd", "Sunday in the Park with George" en "Into the Woods". Voor met name "West Side Story" en "Gypsy" schreef hij teksten.

In de loop van zijn carrière won Sondheim acht Grammy Awards (muziekprijzen), negen Tony Awards (theaterprijzen), een Oscar en een Pulitzer. In 2015 kende toenmalig Amerikaans president Barack Obama hem een Presidential Medal of Freedom toe, de hoogste onderscheiding in de Verenigde Staten voor burgers. (Belga)

Volgens Pappas overleed Sondheim, die geboren werd op 22 maart 1930 in New York, vrijdagochtend plots in zijn huis in Roxbury (Connecticut). Daags voordien vierde hij nog Thanksgiving Day met zijn familie. Sondheim - een pupil van de bekende componist Oscar Hammerstein - groeide zelf uit tot een van Broadways bekendste componisten. Hij was ook een van de weinigen die vaak zowel tekst als muziek schreef voor musicals. Bekende musicals die Sondheim componeerde zijn onder meer "A Little Night Music", "Sweeney Todd", "Sunday in the Park with George" en "Into the Woods". Voor met name "West Side Story" en "Gypsy" schreef hij teksten. In de loop van zijn carrière won Sondheim acht Grammy Awards (muziekprijzen), negen Tony Awards (theaterprijzen), een Oscar en een Pulitzer. In 2015 kende toenmalig Amerikaans president Barack Obama hem een Presidential Medal of Freedom toe, de hoogste onderscheiding in de Verenigde Staten voor burgers. (Belga)