Taylor Swift is de winnaar van de 41ste American Music Awards, een van de vier grote Amerikaanse gala-avonden die muziekprijzen uitdeelt. Swift won het beeldje voor artiest van het jaar, country-album van het jaar, beste vrouwelijke country-artiest en pop-/rockartiest.

Justin Timberlake mocht met drie onderscheidingen naar huis, waaronder die voor beste mannelijke artiest. Macklemore & Lewis hadden met 'The Heist' het beste hiphopalbum. One Direction was de beste pop-/rockband en had het beste pop-/rockalbum ('Take Me Home'). Er waren optredens van onder meer Katy Perry, Lady Gaga, Rihanna en Miley Cyrus.

Taylor Swift is de winnaar van de 41ste American Music Awards, een van de vier grote Amerikaanse gala-avonden die muziekprijzen uitdeelt. Swift won het beeldje voor artiest van het jaar, country-album van het jaar, beste vrouwelijke country-artiest en pop-/rockartiest. Justin Timberlake mocht met drie onderscheidingen naar huis, waaronder die voor beste mannelijke artiest. Macklemore & Lewis hadden met 'The Heist' het beste hiphopalbum. One Direction was de beste pop-/rockband en had het beste pop-/rockalbum ('Take Me Home'). Er waren optredens van onder meer Katy Perry, Lady Gaga, Rihanna en Miley Cyrus.