Het is niet de eerste keer dat de 'Mozart van de electronica' laat doorschijnen dat hij gelooft in de verantwoordelijkheid van Amerikaanse autoriteiten over de aanslagen op elf september. "De laatste tijd vroegen verschillende journalisten of ik geloof dat 9/11 een 'inside job' was met de bedoeling mij als mafketel te kwalificeren. Het waren verstandige mensen, maar ze begrijpen het gewoon niet", aldus een stellige James.

Complotmaatschappij

In een interview met Dave Noyze van Noyzelab gaat James daar dieper op in: "Al wie het ridicule verhaal van de media gelooft, is enorm naïef. Het zal voor velen een moeizaam proces zijn om de mainstream media niet zomaar te vertrouwen en hun verknochtheid eraan te doorbreken."

Volgens de elektronicapionier onthult de complottheorie slechts het topje van de ijsberg: "Ik vergeet telkens dat de meeste mensen zich absoluut niet bewust zijn van hoe ze van kindsbeen af geprogrammeerd en gecontroleerd worden. Vanaf het moment dat ze je een naam geven en je als staatsburger bestempelen, ga je een contract aan. De illusie moet doorbroken worden. De gebeurtenissen op 9/11 tonen alvast een zwak punt in dat waanbeeld."

Nieuw/oud materiaal

Het muzikale brein achter Aphex Twin heeft ook nieuw materiaal prijsgegeven. Beluister hieronder enkele nummers die naar verluidt door zijn zesjarige zoon zijn gecomponeerd. Ook postte James twee tracks die hij zelf producete toen hij 15 was. (JC)

De zoon van Richard James

Een track van de 15-jarige James

Het is niet de eerste keer dat de 'Mozart van de electronica' laat doorschijnen dat hij gelooft in de verantwoordelijkheid van Amerikaanse autoriteiten over de aanslagen op elf september. "De laatste tijd vroegen verschillende journalisten of ik geloof dat 9/11 een 'inside job' was met de bedoeling mij als mafketel te kwalificeren. Het waren verstandige mensen, maar ze begrijpen het gewoon niet", aldus een stellige James.Complotmaatschappij In een interview met Dave Noyze van Noyzelab gaat James daar dieper op in: "Al wie het ridicule verhaal van de media gelooft, is enorm naïef. Het zal voor velen een moeizaam proces zijn om de mainstream media niet zomaar te vertrouwen en hun verknochtheid eraan te doorbreken."Volgens de elektronicapionier onthult de complottheorie slechts het topje van de ijsberg: "Ik vergeet telkens dat de meeste mensen zich absoluut niet bewust zijn van hoe ze van kindsbeen af geprogrammeerd en gecontroleerd worden. Vanaf het moment dat ze je een naam geven en je als staatsburger bestempelen, ga je een contract aan. De illusie moet doorbroken worden. De gebeurtenissen op 9/11 tonen alvast een zwak punt in dat waanbeeld."Nieuw/oud materiaalHet muzikale brein achter Aphex Twin heeft ook nieuw materiaal prijsgegeven. Beluister hieronder enkele nummers die naar verluidt door zijn zesjarige zoon zijn gecomponeerd. Ook postte James twee tracks die hij zelf producete toen hij 15 was. (JC)De zoon van Richard JamesEen track van de 15-jarige James