De laatste tien finalisten voor het Eurovisiesongfestival in Bakoe, in Azerbeidzjan, zijn gekend. Tijdens de tweede halve finale werden donderdagavond Litouwen, Bosnië en Herzegovina, Servië, Oekraïne, Zweden, Macedonië, Noorwegen, Estland, Malta en Turkije geselecteerd. Nederland strandde donderdag voor de achtste keer op rij in de halve finale.

26 landen

In de finale, op zaterdag, komen 26 landen in het strijdperk. Dinsdag al plaatsen Moldavië, IJsland, Hongarije, Denemarken, Albanië, Roemenië, Cyprus, Rusland, Griekenland en Ierland zich voor de finale van de 57ste editie van het Eurovisiesongfestival. Zes landen zijn automatisch geplaatst voor de finale: de vijf grote Eurovisielanden Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje, en gastland Azerbeidzjan.

In de eerste halve finale kon de Belgische inzending, Iris (Laura Van den Bruel), zich met haar ballade "Would You" niet plaatsen voor de finale. Op welke plaats ze dinsdag strandde en hoeveel punten ze haalde, wordt later bekendgemaakt.

In totaal 42 Europese landen treden deze week aan in de Crystal Hall in de hoofdstad van Azerbeidzjan. (Belga/DB)

De laatste tien finalisten voor het Eurovisiesongfestival in Bakoe, in Azerbeidzjan, zijn gekend. Tijdens de tweede halve finale werden donderdagavond Litouwen, Bosnië en Herzegovina, Servië, Oekraïne, Zweden, Macedonië, Noorwegen, Estland, Malta en Turkije geselecteerd. Nederland strandde donderdag voor de achtste keer op rij in de halve finale. 26 landenIn de finale, op zaterdag, komen 26 landen in het strijdperk. Dinsdag al plaatsen Moldavië, IJsland, Hongarije, Denemarken, Albanië, Roemenië, Cyprus, Rusland, Griekenland en Ierland zich voor de finale van de 57ste editie van het Eurovisiesongfestival. Zes landen zijn automatisch geplaatst voor de finale: de vijf grote Eurovisielanden Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje, en gastland Azerbeidzjan. In de eerste halve finale kon de Belgische inzending, Iris (Laura Van den Bruel), zich met haar ballade "Would You" niet plaatsen voor de finale. Op welke plaats ze dinsdag strandde en hoeveel punten ze haalde, wordt later bekendgemaakt. In totaal 42 Europese landen treden deze week aan in de Crystal Hall in de hoofdstad van Azerbeidzjan. (Belga/DB)