De stonerrockformatie Queens Of The Stone Age geeft druppelgewijs details vrij over het nieuwe album '...Like clockwork' dat in juni wordt uitgebracht. Nieuwste feit is de medewerking van Alex Turner, frontman van Arctic Monkeys.

Turner vervoegt het uitgebreid legertje gastmuzikanten dat eerder werd opgetrommeld voor de opvolger van 'Era vulgaris' uit 2007. Van de tijdelijke terugkeer van Foo Fighter Dave Grohl achter de drums en de oorspronkelijke bassist Nick Oliveri tot de bijdragen van Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails, Mark Lanegan, Jake Shears, zanger bij The Scissor Sisters, James Lavelle, beter bekend als de man achter UNKLE, en Sir Elton John. Snippets van de nieuwe nummers zijn te beluisteren op de officiële website van de band.

De wereldtournee van QOTSA gaat het laatste weekend van maart van start, met een eerste halte op het Braziliaanse muziekfestival Lollapalooza in São Paulo. Een passage in België staat voorlopig niet op de planning. Wel staat vast dat Dave Grohl niet meereist. Dus moet de band nog de naam van een tijdelijke drummer bekendmaken. Wordt dus vervolgd. (DB)

De stonerrockformatie Queens Of The Stone Age geeft druppelgewijs details vrij over het nieuwe album '...Like clockwork' dat in juni wordt uitgebracht. Nieuwste feit is de medewerking van Alex Turner, frontman van Arctic Monkeys. Turner vervoegt het uitgebreid legertje gastmuzikanten dat eerder werd opgetrommeld voor de opvolger van 'Era vulgaris' uit 2007. Van de tijdelijke terugkeer van Foo Fighter Dave Grohl achter de drums en de oorspronkelijke bassist Nick Oliveri tot de bijdragen van Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails, Mark Lanegan, Jake Shears, zanger bij The Scissor Sisters, James Lavelle, beter bekend als de man achter UNKLE, en Sir Elton John. Snippets van de nieuwe nummers zijn te beluisteren op de officiële website van de band. De wereldtournee van QOTSA gaat het laatste weekend van maart van start, met een eerste halte op het Braziliaanse muziekfestival Lollapalooza in São Paulo. Een passage in België staat voorlopig niet op de planning. Wel staat vast dat Dave Grohl niet meereist. Dus moet de band nog de naam van een tijdelijke drummer bekendmaken. Wordt dus vervolgd. (DB)