Slecht nieuws voor Rock Werchter want de Foo Fighters annuleren hun concert. Dave Grohl tuimelde afgelopen weekend van een Zweeds podium, brak daarbij zijn been en kreeg verplichte rust van de dokter. DeRedactie.be nam polshoogte bij de grote (en minder grote) fans van de stoere frontman en zijn gezellen. De teleurstelling is groot.

De organisatie liet al weten dat tickets niet worden terugbetaald. 'Het festival gaat nog steeds door en Rock Werchter heeft nog steeds een sterke affiche', aldus woordvoerster Nele Bigaré . Intussen worden op het internet al heel wat tickets te koop aangeboden voor de openingsdag, de festivaldag waarop Foo Fighters van jetje zou geven, én de eerste dag die uitverkocht was. Ook combitickets staan in de digitale etalage. Hier en daar aan dumpingprijzen, maar het kan ook anders:

Intussen wordt druk gespeculeerd over de mogelijke vervanger voor Foo Fighters. Kleppers als Blur, Arctic Monkeys en Kanye West werden al genoemd, al is het de vraag of grote artiesten als 'vervanger' op Rock Werchter willen staan. Het Britse Glastonbury festival, dat het ook moet doen zonder de grootste band van het moment, strikte alvast Florence + The Machine als headliner.

Op de Werchteraffiche stonden Florence Welch en haar entourage al geprogrammeerd vlak voor Foo Fighters. Een kleine verschuiving in de programmatie is dus ook een optie.

Slecht nieuws voor Rock Werchter want de Foo Fighters annuleren hun concert. Dave Grohl tuimelde afgelopen weekend van een Zweeds podium, brak daarbij zijn been en kreeg verplichte rust van de dokter. DeRedactie.be nam polshoogte bij de grote (en minder grote) fans van de stoere frontman en zijn gezellen. De teleurstelling is groot.De organisatie liet al weten dat tickets niet worden terugbetaald. 'Het festival gaat nog steeds door en Rock Werchter heeft nog steeds een sterke affiche', aldus woordvoerster Nele Bigaré . Intussen worden op het internet al heel wat tickets te koop aangeboden voor de openingsdag, de festivaldag waarop Foo Fighters van jetje zou geven, én de eerste dag die uitverkocht was. Ook combitickets staan in de digitale etalage. Hier en daar aan dumpingprijzen, maar het kan ook anders:Intussen wordt druk gespeculeerd over de mogelijke vervanger voor Foo Fighters. Kleppers als Blur, Arctic Monkeys en Kanye West werden al genoemd, al is het de vraag of grote artiesten als 'vervanger' op Rock Werchter willen staan. Het Britse Glastonbury festival, dat het ook moet doen zonder de grootste band van het moment, strikte alvast Florence + The Machine als headliner. Op de Werchteraffiche stonden Florence Welch en haar entourage al geprogrammeerd vlak voor Foo Fighters. Een kleine verschuiving in de programmatie is dus ook een optie.