'Eat it'

'Eat it', een parody op 'Beat it' van wijlen Michael Jackson, was één van de eerste succesnummers van "Weird Al" Yankovic. In 1984 ging hij dankzij het lied aan de haal met een grammy award voor Best Comedy Recording.

'Lika a surgeon'

Eén jaar na 'Eat it' kwam de meester van de parodie opnieuw op de proppen met een hit. Deze keer gaf hij zijn eigen invulling aan 'Like a virgin' van Madonna. In de video 'Like a surgeon' kruipt hij in de huid van een nogal klunzige dokter.

'Amish Paradise'

Met zijn parody op 'gangsta paradise' zette "Weird Al" Yankovic in 1996 kwaad bloed bij Coolio. Volgens de rapper had de zanger geen rechten om zijn nummer te gebruiken. Tijdens een interview in 2014 verklaarde Coolio dat hij spijt had van zijn aantijgingen en dat hij het nummer best wel nog grappig vindt.

'White and nerdy'

Dit nummer, een parody op 'ridin' van Krayzie Bone, was het eerste nummer van "Weird Al" Yankovic dat ooit in de top 10 landde van de Billboard top 100 (Amerikaanse top 100 nvdr.).

'Tacky'

Eén van de nieuwste nummers van "Weird Al" Yankovic is een parodie op de populaire hit van Pharrel Williams 'Happy'. In de videoclip maken enkele bekende gezichten hun opwachting waaronder Jack Black en Aisha Tyler. (NS)

'Eat it', een parody op 'Beat it' van wijlen Michael Jackson, was één van de eerste succesnummers van "Weird Al" Yankovic. In 1984 ging hij dankzij het lied aan de haal met een grammy award voor Best Comedy Recording. Eén jaar na 'Eat it' kwam de meester van de parodie opnieuw op de proppen met een hit. Deze keer gaf hij zijn eigen invulling aan 'Like a virgin' van Madonna. In de video 'Like a surgeon' kruipt hij in de huid van een nogal klunzige dokter. Met zijn parody op 'gangsta paradise' zette "Weird Al" Yankovic in 1996 kwaad bloed bij Coolio. Volgens de rapper had de zanger geen rechten om zijn nummer te gebruiken. Tijdens een interview in 2014 verklaarde Coolio dat hij spijt had van zijn aantijgingen en dat hij het nummer best wel nog grappig vindt. Dit nummer, een parody op 'ridin' van Krayzie Bone, was het eerste nummer van "Weird Al" Yankovic dat ooit in de top 10 landde van de Billboard top 100 (Amerikaanse top 100 nvdr.). Eén van de nieuwste nummers van "Weird Al" Yankovic is een parodie op de populaire hit van Pharrel Williams 'Happy'. In de videoclip maken enkele bekende gezichten hun opwachting waaronder Jack Black en Aisha Tyler. (NS)