Lulu is gebaseerd op Duitse toneelstukken uit 1913 van schrijver Frank Wedekind: Earth Spirit en Pandora's Box. Lulu is een temperamentvolle, mysterieuze vrouw die mishandeld wordt. De metalgoden en Velvet Undergrounder Lou Reed maakten er hun eigen interpretatie van en toverden de toneelstukken om tot een muzikale vertelling. Het resultaat is een album die de naam Lulu draagt en waarvan het eerste nummer al volledig online te beluisteren is.

Frontman van Metallica James Hetfield en gitarist Kirk Hammett gaven toe tot tranen toe geëmotioneerd te zijn geweest wanneer ze Lou Reed voor het eerst voor hen hoorden zingen. Het volledige album wordt op 31 oktober wereldwijd uitgebracht.

De Londense metro heeft de promotieposters echter uit de ondergrondse hallen en de rijtuigen verbannen. Niet omdat ze choquerend zijn, maar omdat de naam van het album, Lulu, met graffiti op de poster lijkt te zijn gespoten. (JH)

Beluister hieronder het eerste nummer uit Lulu: The View.

Wat vindt u ervan? Laat het ons weten!

Lulu is gebaseerd op Duitse toneelstukken uit 1913 van schrijver Frank Wedekind: Earth Spirit en Pandora's Box. Lulu is een temperamentvolle, mysterieuze vrouw die mishandeld wordt. De metalgoden en Velvet Undergrounder Lou Reed maakten er hun eigen interpretatie van en toverden de toneelstukken om tot een muzikale vertelling. Het resultaat is een album die de naam Lulu draagt en waarvan het eerste nummer al volledig online te beluisteren is. Frontman van Metallica James Hetfield en gitarist Kirk Hammett gaven toe tot tranen toe geëmotioneerd te zijn geweest wanneer ze Lou Reed voor het eerst voor hen hoorden zingen. Het volledige album wordt op 31 oktober wereldwijd uitgebracht. De Londense metro heeft de promotieposters echter uit de ondergrondse hallen en de rijtuigen verbannen. Niet omdat ze choquerend zijn, maar omdat de naam van het album, Lulu, met graffiti op de poster lijkt te zijn gespoten. (JH) Beluister hieronder het eerste nummer uit Lulu: The View. Wat vindt u ervan? Laat het ons weten!