Adele heeft met 'When We Were Young' een tweede nummer uit haar vrijdag te verschijnen derde album 25 gelanceerd.

Aan SirusXM doet de zangeres uit de doeken welke sfeer ze wil oproepen met die nieuwe track. 'Het is gebaseerd op samen ouder worden. We zijn op een feestje en ik zie alle aanwezigen: iedereen die ik ooit heb liefgehad, iedereen die ik niet heb liefgehad omdat ik de tijd niet vond om in hun leven te zijn. Ik stel me voor hoe we allemaal samen zijn op een feestje als we 50 zijn, hoe niets ertoe doet en je gewoon plezier maakt alsof je nog 15 bent.'

Geheime wapen: Tobias Jesso Jr.

Voor 'When We Were Young' kreeg Adele hulp van de Canadese muzikant Tobias Jesso Jr., die eerder dit jaar zijn bejubelde debuutplaat Goon uitbracht. Jesso Jr. heeft de start van zijn carrière te danken aan de Britse zangeres, die vol lof sprak over de singer-songwriter op Twitter. Deze week interviewde ze hem zelfs voor The Guardian. 'We hebben elkaar ontmoet in LA en ik vind hem geweldig: zijn houding, zijn humor, de manier waarop hij zo doorleefd piano speelt. De muziek die hij maakt is romantisch, maar dan met een seventiestintje.'

Het eerste album van Tobias Jesso Jr. werd door het onlinemuziekmagazine Pitchfork één van de platen van 2015 genoemd. Zijn sound geeft een eigentijdse twist aan de seventiesklanken van Elton John en doet bij wijlen denken aan het vroege werk van Daniel Johnston.

Jesso Jr. bedankt Adele nu voor de promotie door samen met haar 'When We Were Young' neer te pennen. 'Ik ga zeker nog met hem samenwerken. Hij is mijn geheime wapen', schrijft Adele in The Guardian.

Beluister het resultaat, opgenomen in de Londense studio 'The Church', hier:

Adele heeft met 'When We Were Young' een tweede nummer uit haar vrijdag te verschijnen derde album 25 gelanceerd. Aan SirusXM doet de zangeres uit de doeken welke sfeer ze wil oproepen met die nieuwe track. 'Het is gebaseerd op samen ouder worden. We zijn op een feestje en ik zie alle aanwezigen: iedereen die ik ooit heb liefgehad, iedereen die ik niet heb liefgehad omdat ik de tijd niet vond om in hun leven te zijn. Ik stel me voor hoe we allemaal samen zijn op een feestje als we 50 zijn, hoe niets ertoe doet en je gewoon plezier maakt alsof je nog 15 bent.'Voor 'When We Were Young' kreeg Adele hulp van de Canadese muzikant Tobias Jesso Jr., die eerder dit jaar zijn bejubelde debuutplaat Goon uitbracht. Jesso Jr. heeft de start van zijn carrière te danken aan de Britse zangeres, die vol lof sprak over de singer-songwriter op Twitter. Deze week interviewde ze hem zelfs voor The Guardian. 'We hebben elkaar ontmoet in LA en ik vind hem geweldig: zijn houding, zijn humor, de manier waarop hij zo doorleefd piano speelt. De muziek die hij maakt is romantisch, maar dan met een seventiestintje.'Het eerste album van Tobias Jesso Jr. werd door het onlinemuziekmagazine Pitchfork één van de platen van 2015 genoemd. Zijn sound geeft een eigentijdse twist aan de seventiesklanken van Elton John en doet bij wijlen denken aan het vroege werk van Daniel Johnston.Jesso Jr. bedankt Adele nu voor de promotie door samen met haar 'When We Were Young' neer te pennen. 'Ik ga zeker nog met hem samenwerken. Hij is mijn geheime wapen', schrijft Adele in The Guardian. Beluister het resultaat, opgenomen in de Londense studio 'The Church', hier: