U had het misschien niet gezien in Cristopher Lee, maar de man heeft het voor metal. De 90-jarige acteur, die al meer dan 200 rollen vertolkte in onder andere 'Lord of the Rings', 'The Hobbit' en 'Star Wars', releaset op 27 mei het vervolg op zijn debuutplaat 'Charlemagne: By the Sword and the Cross' uit 2010. Reden tot vieren voor de man, want Lee blaast op die dag namelijk ook 91 kaarsjes uit.

'Charlemagne' volume twee werd gearrangeerd door Richie Faulkner, gitarist van dienst bij die andere metalband Judas Priest, zo rapporteert Ultimate Guitar. "De eerste 'Charlemagne' was pure metal -natuurlijk- maar toen waren er meer symfonische gezangen. Met 'The Omens of Death' ben ik echt volledig heavy metal gegaan. Het is niet dat ik schreeuw ofzo, maar het is zeker en vast heavy metal", aldus Lee in de recent verschenen trailer van zijn plaat.

En als we die trailer mogen geloven, kunnen we inderdaad niet anders dan terugdenken aan zijn angstaanjagende rol in 'Lord of the Rings', waar hij de langbaardige tovenaar Saruman vertolkte. (JD)
Tracklisting 'Charlemagne: the Omens of Death':
1. The Portent
2. Charles the Great
3. The Siege
4. Massacre of the Saxons
5. Dawning of a New Age
6. Let Legend Mark Me as the King
7. The Betrayel
8. The Devil's Advocate
9. The Ultimate Sacrifice'
10. Judgement Day

U had het misschien niet gezien in Cristopher Lee, maar de man heeft het voor metal. De 90-jarige acteur, die al meer dan 200 rollen vertolkte in onder andere 'Lord of the Rings', 'The Hobbit' en 'Star Wars', releaset op 27 mei het vervolg op zijn debuutplaat 'Charlemagne: By the Sword and the Cross' uit 2010. Reden tot vieren voor de man, want Lee blaast op die dag namelijk ook 91 kaarsjes uit. 'Charlemagne' volume twee werd gearrangeerd door Richie Faulkner, gitarist van dienst bij die andere metalband Judas Priest, zo rapporteert Ultimate Guitar. "De eerste 'Charlemagne' was pure metal -natuurlijk- maar toen waren er meer symfonische gezangen. Met 'The Omens of Death' ben ik echt volledig heavy metal gegaan. Het is niet dat ik schreeuw ofzo, maar het is zeker en vast heavy metal", aldus Lee in de recent verschenen trailer van zijn plaat. En als we die trailer mogen geloven, kunnen we inderdaad niet anders dan terugdenken aan zijn angstaanjagende rol in 'Lord of the Rings', waar hij de langbaardige tovenaar Saruman vertolkte. (JD) Tracklisting 'Charlemagne: the Omens of Death': 1. The Portent 2. Charles the Great 3. The Siege 4. Massacre of the Saxons 5. Dawning of a New Age 6. Let Legend Mark Me as the King 7. The Betrayel 8. The Devil's Advocate 9. The Ultimate Sacrifice' 10. Judgement Day