"Racistische verwijten? Schering en inslag tijdens mijn jeugd." Nair: "Ik ben opgegroeid in een omgeving die voornamelijk uit Zweedse, blanke kinderen bestond. Een leeftijdsgenootje met Indische roots had voor hen iets exotisch. Het mag niet verwonderen dat ik ettelijke jaren in een identiteitscrisis heb verkeerd. Nachten heb ik gepiekerd over het feit of ik nu Zweeds dan wel Indisch was en hoe ik me daarnaar moest gedragen. Een hevige puberteit en tientallen stevige feestjes later kwam de catharsis: Nadia Nair maakt deel uit van meerdere culturen en kiezen tussen beide is niet aan de orde."

"Musiceren werkt als een soort therapie. Het podium is de enige plaats waar ik volledig mezelf kan zijn."
"Stel je voor dat ik morgen door de stad dartel en luidkeels begin te zingen over seks. Binnen vijf minuten zou ik afgevoerd worden naar een gesticht."

"Wanneer ik muziek maak, zonder ik mij af van alles en iedereen. Tijdens opnames naar andere artiesten luisteren is dodelijk voor mij. Te snel raak ik bevangen door duizend-en-één prikkels." "Het is essentieel dat ik met een heldere geest de studio intrek. Daarom luister ik nooit naar andere artiesten tijdens het singer-songwriten en musiceren. Ik wil alles en ik wil het nu. Als het van mij afhangt, maak ik een rapplaat, een punkplaat en een popplaat in één rush.""Zonder mijn medeweten bekokstoofden enkele platenbonzen hoe ik de volgende tien jaar ten tonele zou verschijnen. Ik keerde ze allemaal de rug toe."
"Enkele jaren geleden stond ik op de rand van de doorbraak. High potentials uit de muziekindustrie hadden een carrière voor mij uitgetekend als de nieuwe M.I.A. En waarom? Omdat ik half Indisch ben en opvallende kleren draag. Sorry, maar een dergelijke stereotypering was mij een brug te ver. Teleurgesteld keerde ik alles en iedereen de rug toe. Ik wil niet iemand zijn die ik niet ben."
(CJP/Fernand Van Damme)

"Racistische verwijten? Schering en inslag tijdens mijn jeugd." Nair: "Ik ben opgegroeid in een omgeving die voornamelijk uit Zweedse, blanke kinderen bestond. Een leeftijdsgenootje met Indische roots had voor hen iets exotisch. Het mag niet verwonderen dat ik ettelijke jaren in een identiteitscrisis heb verkeerd. Nachten heb ik gepiekerd over het feit of ik nu Zweeds dan wel Indisch was en hoe ik me daarnaar moest gedragen. Een hevige puberteit en tientallen stevige feestjes later kwam de catharsis: Nadia Nair maakt deel uit van meerdere culturen en kiezen tussen beide is niet aan de orde." "Musiceren werkt als een soort therapie. Het podium is de enige plaats waar ik volledig mezelf kan zijn." "Stel je voor dat ik morgen door de stad dartel en luidkeels begin te zingen over seks. Binnen vijf minuten zou ik afgevoerd worden naar een gesticht." "Wanneer ik muziek maak, zonder ik mij af van alles en iedereen. Tijdens opnames naar andere artiesten luisteren is dodelijk voor mij. Te snel raak ik bevangen door duizend-en-één prikkels." "Het is essentieel dat ik met een heldere geest de studio intrek. Daarom luister ik nooit naar andere artiesten tijdens het singer-songwriten en musiceren. Ik wil alles en ik wil het nu. Als het van mij afhangt, maak ik een rapplaat, een punkplaat en een popplaat in één rush." "Zonder mijn medeweten bekokstoofden enkele platenbonzen hoe ik de volgende tien jaar ten tonele zou verschijnen. Ik keerde ze allemaal de rug toe." "Enkele jaren geleden stond ik op de rand van de doorbraak. High potentials uit de muziekindustrie hadden een carrière voor mij uitgetekend als de nieuwe M.I.A. En waarom? Omdat ik half Indisch ben en opvallende kleren draag. Sorry, maar een dergelijke stereotypering was mij een brug te ver. Teleurgesteld keerde ik alles en iedereen de rug toe. Ik wil niet iemand zijn die ik niet ben." (CJP/Fernand Van Damme)