Naar schatting 65.000 mensen hebben zaterdag en zondag in 180 steden en gemeenten in België het lied 'Do it Now' meegezongen en daarmee aangegeven dat ze maatregelen willen tegen de klimaatopwarming. Dat melden de organisatoren zondag. Regisseur Nic Balthazar spreekt van een ongezien succes en een "positieve vibe".

"Men zou voor minder tevreden zijn. Dit was redelijk gigantisch en ongezien", zegt initiatiefnemer Balthazar, die nu een clip zal maken van de verschillende zangmomenten van dit weekend. De organisatoren hadden naar eigen zeggen gerekend op 24.000 deelnemers.

Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11 hoopt dat politici het signaal oppikken, en met een "vooruitstrevend standpunt" naar de top van Doha trekken. Die klimaattop begint eind november. "Er wordt altijd gezegd dat er klimaatmoeheid is, maar hiermee hebben we bewezen dat dit niet zo is", zegt hij.

In Gent verzamelde het publiek op het Sint-Pietersplein. Luc De Vos zorgde voor een 'opwarmingsoptreden', Lady Linn voor een bedankingsconcert. In Leuven werd het muzikale gebeuren werd geleid door dirigent Roel Willems van het Vlaams Radio Koor. Ook de Leuvense stadssopraan Noémie Schellens zong op het podium mee. (Belga/DB)

Naar schatting 65.000 mensen hebben zaterdag en zondag in 180 steden en gemeenten in België het lied 'Do it Now' meegezongen en daarmee aangegeven dat ze maatregelen willen tegen de klimaatopwarming. Dat melden de organisatoren zondag. Regisseur Nic Balthazar spreekt van een ongezien succes en een "positieve vibe". "Men zou voor minder tevreden zijn. Dit was redelijk gigantisch en ongezien", zegt initiatiefnemer Balthazar, die nu een clip zal maken van de verschillende zangmomenten van dit weekend. De organisatoren hadden naar eigen zeggen gerekend op 24.000 deelnemers. Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11 hoopt dat politici het signaal oppikken, en met een "vooruitstrevend standpunt" naar de top van Doha trekken. Die klimaattop begint eind november. "Er wordt altijd gezegd dat er klimaatmoeheid is, maar hiermee hebben we bewezen dat dit niet zo is", zegt hij. In Gent verzamelde het publiek op het Sint-Pietersplein. Luc De Vos zorgde voor een 'opwarmingsoptreden', Lady Linn voor een bedankingsconcert. In Leuven werd het muzikale gebeuren werd geleid door dirigent Roel Willems van het Vlaams Radio Koor. Ook de Leuvense stadssopraan Noémie Schellens zong op het podium mee. (Belga/DB)