Hudson Mohawke - Very First Breath

Hij leeft! Hudson Mohawke, het Schotse knoppenwonder met Kanye West op de sneltoets, ontwaakt uit zijn winterslaap en geeft een eerste levensteken met het poppy Very First Breath. Album Altern volgt op 16/6.

Lionbabe - Wonder Woman

Een hype die je van mijlenver ziet aankomen: het New Yorkse nouveau r&b-duo Lionbabe, met aanbevelingsbrieven op zak van Solange Knowles en Pharrell Williams, die de knoppen bediende op Wonder Woman.

Portico ft. Joe Newman - Atacama

Het 'Quartet' lieten ze vallen na Nick Mulveys vertrek, maar Portico marcheert op het album Living Fields dapper verder als trio, met een rits gastzangers. Joe Newman van alt-J piept er hier bovenuit.

Peter Broderick - The Reconnection

Elke nieuwe Peter Broderick-plaat kan alle kanten uit, maar op het in Zwitserland opgenomen Colours of the Night (27/04) krijgen we de contemplatieve, folky Broderick voorgeschoteld. Sweet stuff.

Soko ft. Ariel Pink - Lovetrap

Twee scheef bekeken indieartiesten bundelen hun krachten en - wacht even voor u 'I'll kill her!' roept! - het resultaat is best geinige synthpop. Check vooral de clip, waarin Soko een overtuigende Pink-imitatie neerzet.

Hudson Mohawke - Very First BreathHij leeft! Hudson Mohawke, het Schotse knoppenwonder met Kanye West op de sneltoets, ontwaakt uit zijn winterslaap en geeft een eerste levensteken met het poppy Very First Breath. Album Altern volgt op 16/6. Lionbabe - Wonder WomanEen hype die je van mijlenver ziet aankomen: het New Yorkse nouveau r&b-duo Lionbabe, met aanbevelingsbrieven op zak van Solange Knowles en Pharrell Williams, die de knoppen bediende op Wonder Woman. Portico ft. Joe Newman - Atacama Het 'Quartet' lieten ze vallen na Nick Mulveys vertrek, maar Portico marcheert op het album Living Fields dapper verder als trio, met een rits gastzangers. Joe Newman van alt-J piept er hier bovenuit.Peter Broderick - The ReconnectionElke nieuwe Peter Broderick-plaat kan alle kanten uit, maar op het in Zwitserland opgenomen Colours of the Night (27/04) krijgen we de contemplatieve, folky Broderick voorgeschoteld. Sweet stuff.Soko ft. Ariel Pink - LovetrapTwee scheef bekeken indieartiesten bundelen hun krachten en - wacht even voor u 'I'll kill her!' roept! - het resultaat is best geinige synthpop. Check vooral de clip, waarin Soko een overtuigende Pink-imitatie neerzet.