Mikal Cronin - ii) Gold

Net wanneer je denkt dat het speelkameraadje van Ty Segall en White Fence zich bekeerd heeft tot powerpop à la Posies barst de banjosolo los. Een banjosolo, jawel. En de beste outro van de week.

Toro y Moi - Buffalo

Chaz Bundick van Toro y Moi heeft al vele muzikale watertjes doorzwommen - chillwave, disco, house - maar zijn voorbode bij het album What For? is weer een ander paar mouwen. Fleetwood Mac in een lift met The Cars?

Jaakko Eino Kalevi - Double Talk

Na de ep Dreamzone (2013) bleef het even stil rond Jaakko Eino Kalevi, maar Weird World - een zusterlabel van Domino - heeft duidelijk nog plannen met de Finse mafketel en zijn hypnotische synthpop.

Annabel (lee) - Believe

De eerste previews van Record Store Day-releases zijn gelost. Ninja Tune stelt op 18 april het duo Annabel (lee) aan de wereld voor. Billie Holiday (die dit jaar haar 100e verjaardag viert) blijkt nog springlevend.

Tame Impala - Let It Happen

Een terugkeer in stijl voor Tame Impala, met het tegen de acht minuten aanschurkende Let It Happen. U herkent de stem van Kevin Parker, en de analoge synthesizers, maar waar blijven de gitaren? Geduld.

Mikal Cronin - ii) GoldNet wanneer je denkt dat het speelkameraadje van Ty Segall en White Fence zich bekeerd heeft tot powerpop à la Posies barst de banjosolo los. Een banjosolo, jawel. En de beste outro van de week. Toro y Moi - BuffaloChaz Bundick van Toro y Moi heeft al vele muzikale watertjes doorzwommen - chillwave, disco, house - maar zijn voorbode bij het album What For? is weer een ander paar mouwen. Fleetwood Mac in een lift met The Cars?Jaakko Eino Kalevi - Double TalkNa de ep Dreamzone (2013) bleef het even stil rond Jaakko Eino Kalevi, maar Weird World - een zusterlabel van Domino - heeft duidelijk nog plannen met de Finse mafketel en zijn hypnotische synthpop.Annabel (lee) - BelieveDe eerste previews van Record Store Day-releases zijn gelost. Ninja Tune stelt op 18 april het duo Annabel (lee) aan de wereld voor. Billie Holiday (die dit jaar haar 100e verjaardag viert) blijkt nog springlevend. Tame Impala - Let It HappenEen terugkeer in stijl voor Tame Impala, met het tegen de acht minuten aanschurkende Let It Happen. U herkent de stem van Kevin Parker, en de analoge synthesizers, maar waar blijven de gitaren? Geduld.