Autumn Falls. Tot 6/12 op diverse locaties in Brussel. Madensuyu speelt op 28/11 in de AB.

Autumn Falls, het meerdaagse Brusselse stadsfestival waar ook het Gentse Madensuyu optreedt (op 28 november in de Ancienne Belgique), is dit jaar aan haar vierde editie toe. Met het muzikale aanbod zit het zoals altijd snor. Vijf suggesties.

The Belle Game Dromerig, meditatief, verleidelijk en een tikje dramatisch: adjectieven die het Canadese The Belle Game passen als gegoten. Mikpunt is zonder twijfel de glasheldere, grote hoogtes verkennende stem van zangeres Andrea Lo. Niet te missen voor wie Grizzly Bear, Local Natives, Feist en Arcade Fire een warm hart toedraagt.


Terakaft
Mocht Robert Plant in Brussel wonen of op 30 november toevallig in Brussel stoppen om pralines en zware bieren in te slaan, hij zou op de eerste rij postvatten voor de bedoeïenenblues van deze Malinese afsplitsing van Tinariwen. Dansbare, elektrische woestijnpoëzie dus, met een hoog mantragehalte.


Daughn Gibson Al eerder bejubeld in Knack Focus: de voormalige trucker uit Pennsylvania die het tot prins van onderland heeft geschopt. Op Gibsons gruizige, vaak mystieke elektronische country noir schijnt het zonlicht nooit. Zijn bariton is zo robuust en sonoor dat je een persiflage vermoedt, maar 's mans beste songs halen die kritiek onderuit.
Teho Teardo & Blixa Bargeld Kamermuziek, sierlijke electronica, op klassiek zinspelende soundscapes: het grijpt je allemaal toch net iets kordater bij de oren als de Italiaanse film- en theatercomponist Teho Teardo en het Duitse monument Blixa Bargeld (hij zingt ook in het Italiaans, en hoe) een entente aangaan. Mis hun enige concert in de Benelux maar niet.


Girls against Boys Het zijn naar indierocknormen regelrechte oude zakken, zij die twintig jaar na de uitgave van hun debuutplaat nog aan het toeren zijn zonder nieuw materiaal op zak. Maar beluister Venus Luxure No. 1 Baby of House of GVSB om pure seks en sleaze te horen die weinigen hen sindsdien hebben nagedaan.

Autumn Falls, het meerdaagse Brusselse stadsfestival waar ook het Gentse Madensuyu optreedt (op 28 november in de Ancienne Belgique), is dit jaar aan haar vierde editie toe. Met het muzikale aanbod zit het zoals altijd snor. Vijf suggesties.The Belle Game Dromerig, meditatief, verleidelijk en een tikje dramatisch: adjectieven die het Canadese The Belle Game passen als gegoten. Mikpunt is zonder twijfel de glasheldere, grote hoogtes verkennende stem van zangeres Andrea Lo. Niet te missen voor wie Grizzly Bear, Local Natives, Feist en Arcade Fire een warm hart toedraagt. Terakaft Mocht Robert Plant in Brussel wonen of op 30 november toevallig in Brussel stoppen om pralines en zware bieren in te slaan, hij zou op de eerste rij postvatten voor de bedoeïenenblues van deze Malinese afsplitsing van Tinariwen. Dansbare, elektrische woestijnpoëzie dus, met een hoog mantragehalte. Daughn Gibson Al eerder bejubeld in Knack Focus: de voormalige trucker uit Pennsylvania die het tot prins van onderland heeft geschopt. Op Gibsons gruizige, vaak mystieke elektronische country noir schijnt het zonlicht nooit. Zijn bariton is zo robuust en sonoor dat je een persiflage vermoedt, maar 's mans beste songs halen die kritiek onderuit. Teho Teardo & Blixa Bargeld Kamermuziek, sierlijke electronica, op klassiek zinspelende soundscapes: het grijpt je allemaal toch net iets kordater bij de oren als de Italiaanse film- en theatercomponist Teho Teardo en het Duitse monument Blixa Bargeld (hij zingt ook in het Italiaans, en hoe) een entente aangaan. Mis hun enige concert in de Benelux maar niet. Girls against Boys Het zijn naar indierocknormen regelrechte oude zakken, zij die twintig jaar na de uitgave van hun debuutplaat nog aan het toeren zijn zonder nieuw materiaal op zak. Maar beluister Venus Luxure No. 1 Baby of House of GVSB om pure seks en sleaze te horen die weinigen hen sindsdien hebben nagedaan.