Go March (BE)

Het instrumentale powertrio Go March (gitarist Philipp Weises van Intergalactic Lovers en MannGold, toetsenist Hans De Prins van wijlen Broken Glass Heroes en Shun Club en drummer Antoni Foscez van Meuris en Statue) ontketent op Glimps drie keer zijn wervelende spacerock. 'Noem het gewoon dansmuziek, je moet de dingen niet altijd moeilijker maken dan ze zijn', aldus Foscez in Knack Focus.

Brutus, -
Brutus © -

Brutus (BE)

Steak Number Eight, Raketkanon, The Black Heart Rebellion... Aan luide, snelle en/of loodzware gitaren geen gebrek in Belgenland. Het Leuvense trio Brutus is de jongste hond van het pak. Shoegazemetal van dreigingsniveau vijf.

Rozi Plain, -
Rozi Plain © -

Rozi Plain (UK)

Was het voorbije jaar een van die liedjes dat tegengif bood tegen sleutels die vluchten in rioolputjes en voor de elfde keer gepikte fietslichten: Friend City van Rozi Plain, die goedgemutste folkpopsongs breit voor fans van Emiliana Torrini en Feist.

Kel Assouf, -
Kel Assouf © -

Kel Assouf (BE)

'Ik woon al tien jaar in Europa,' zegt Anana Harouna van Kel Assouf, 'maar overal is mijn ziel in de woestijn.' Harouna, afkomstig uit Niger, behoort tot de Toeareg en stampte in Brussel een snedige variant op woestijnblues uit de grond.

Glimps vindt op 10, 11 en 12 december plaats op meerdere locaties in Gent. Alle info: glimpsgent.be.

Jonas Boel

Go March (BE)Het instrumentale powertrio Go March (gitarist Philipp Weises van Intergalactic Lovers en MannGold, toetsenist Hans De Prins van wijlen Broken Glass Heroes en Shun Club en drummer Antoni Foscez van Meuris en Statue) ontketent op Glimps drie keer zijn wervelende spacerock. 'Noem het gewoon dansmuziek, je moet de dingen niet altijd moeilijker maken dan ze zijn', aldus Foscez in Knack Focus.