Ze liggen niet voor het rapen: bands die door de jaren (of decennia) heen de tand des tijds hebben doorstaan. Drugs, drank, disfunctioneel gedrag of onverwachte dood noopten nogal wat groepen om te sleutelen aan hun line-up. Rolling Stone bracht de bands in kaart die het langst in originele bezetting door het leven gaan, én nog steeds productief zijn.

U2 voert de kop, met 36 jaar ononderbroken muzikale activiteit op het hoogste niveau. Goed voor 13 albums. 'Vriendschap, gezondheid en toevalligheid houden de stichtende leden Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. bijeen sinds 1978', aldus het muziekmagazine.

Ook Radiohead, opgericht in 1985 en acht albums achter hun naam, voerde nooit een personeelswissel in. De hippie-hoppers van De La Soul staan op drie. Bekijk hier de volledige infografiek. (DB)

Ze liggen niet voor het rapen: bands die door de jaren (of decennia) heen de tand des tijds hebben doorstaan. Drugs, drank, disfunctioneel gedrag of onverwachte dood noopten nogal wat groepen om te sleutelen aan hun line-up. Rolling Stone bracht de bands in kaart die het langst in originele bezetting door het leven gaan, én nog steeds productief zijn. U2 voert de kop, met 36 jaar ononderbroken muzikale activiteit op het hoogste niveau. Goed voor 13 albums. 'Vriendschap, gezondheid en toevalligheid houden de stichtende leden Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. bijeen sinds 1978', aldus het muziekmagazine.Ook Radiohead, opgericht in 1985 en acht albums achter hun naam, voerde nooit een personeelswissel in. De hippie-hoppers van De La Soul staan op drie. Bekijk hier de volledige infografiek. (DB)