Super Mario, Zelda en Sonic the Hedgehog zijn inmiddels zulke iconen geworden dat we ons nauwelijks nog hun gepixelde versies herinneren. Buzzfeed haalde ze nog eens vanonder het stof en vergeleek ze met hun huidige gedaante. Het resultaat is een geestige trip down memory lane.

In veertig jaar veranderde er meer dan de kwaliteit van de graphics. Zo kreeg Super Mario handschoenen en een nieuwe overall en was Princess Peach oorspronkelijk niet blond, maar roodharig. Lara Croft kreeg dan weer een totaal ander silhouet, zónder wespentaille en minder voluptueus. (JVL)

Super Mario, Zelda en Sonic the Hedgehog zijn inmiddels zulke iconen geworden dat we ons nauwelijks nog hun gepixelde versies herinneren. Buzzfeed haalde ze nog eens vanonder het stof en vergeleek ze met hun huidige gedaante. Het resultaat is een geestige trip down memory lane.In veertig jaar veranderde er meer dan de kwaliteit van de graphics. Zo kreeg Super Mario handschoenen en een nieuwe overall en was Princess Peach oorspronkelijk niet blond, maar roodharig. Lara Croft kreeg dan weer een totaal ander silhouet, zónder wespentaille en minder voluptueus. (JVL)