De lijn tussen fictie en realiteit is flinterdun in GTA V - dé absolute blockbustergame van dit najaar. Door de sublieme graphics oogt de game namelijk niet alleen hyperrealistisch, het benadert de werkelijkheid in die mate dat zelfs de spelpersonages gelijkenissen met de stemacteurs vertonen.

In een interview met een radiostation uit Chicago onthulde de scenarist van het computerspel, waarin intriges tussen maffioze bendes centraal staan, dat enkele stemacteurs zelf lid zijn van een criminele organisatie. "In het spel volgt de hoofdverhaallijn het reilen en zeilen van enkele rivaliserende bendes", zegt Rockstar-medewerker Lazlow Jones. "Om de realiteitswaarde te verhogen rekruteerden we een aantal echte bendeleden die de gang van zake in de onderwereld kennen. Één bendelid kwam zelfs maar pas vrij uit de gevangenis", aldus Jones.

Intussen wordt overal ter wereld reikhalzend uitgekeken naar de release van de nieuwste Rockstarproductie - op 17 september. De teaser is alvast om duimen en vingers bij af te likken. (QSS)

De lijn tussen fictie en realiteit is flinterdun in GTA V - dé absolute blockbustergame van dit najaar. Door de sublieme graphics oogt de game namelijk niet alleen hyperrealistisch, het benadert de werkelijkheid in die mate dat zelfs de spelpersonages gelijkenissen met de stemacteurs vertonen. In een interview met een radiostation uit Chicago onthulde de scenarist van het computerspel, waarin intriges tussen maffioze bendes centraal staan, dat enkele stemacteurs zelf lid zijn van een criminele organisatie. "In het spel volgt de hoofdverhaallijn het reilen en zeilen van enkele rivaliserende bendes", zegt Rockstar-medewerker Lazlow Jones. "Om de realiteitswaarde te verhogen rekruteerden we een aantal echte bendeleden die de gang van zake in de onderwereld kennen. Één bendelid kwam zelfs maar pas vrij uit de gevangenis", aldus Jones. Intussen wordt overal ter wereld reikhalzend uitgekeken naar de release van de nieuwste Rockstarproductie - op 17 september. De teaser is alvast om duimen en vingers bij af te likken. (QSS)