Wie zijn iPad al eens voor het spelen van games gebruikt, heeft beslist al opgemerkt dat het bedienen van een virtuele joystick via het aanraakscherm van het toestel een hele opgave blijkt. Snelheid gaat vaak ten koste van nauwkeurigheid, waarbij uw vingers vaak uit de 'bedieningszone' van het scherm glijden en het spelpersonage niet bepaald reageert zoals u voor ogen had.

Daar heeft het Amerikaanse Ten One Design nu iets op gevonden. Fling is een rubberen joystick die gepositioneerd wordt op het aanraakscherm van de iPad en met twee zuignappen aan de rand van het toestel stevig op zijn plaats gehouden wordt. Het plastic dat de joystick omringt, is doorzichtig, zodat u geen grafische details op het beeldscherm hoeft te missen.

De stick zelf is voorzien van een licht hellende rand, waardoor zelfs na een lange tijd spelen een zweterige duim geen schijn van kans maakt om uit te glijden op het bedieningspaneel. Het hulpstuk kost 24,95 dollar en is voorlopig enkel te bestellen via de website van de producent.

Wie zijn iPad al eens voor het spelen van games gebruikt, heeft beslist al opgemerkt dat het bedienen van een virtuele joystick via het aanraakscherm van het toestel een hele opgave blijkt. Snelheid gaat vaak ten koste van nauwkeurigheid, waarbij uw vingers vaak uit de 'bedieningszone' van het scherm glijden en het spelpersonage niet bepaald reageert zoals u voor ogen had. Daar heeft het Amerikaanse Ten One Design nu iets op gevonden. Fling is een rubberen joystick die gepositioneerd wordt op het aanraakscherm van de iPad en met twee zuignappen aan de rand van het toestel stevig op zijn plaats gehouden wordt. Het plastic dat de joystick omringt, is doorzichtig, zodat u geen grafische details op het beeldscherm hoeft te missen. De stick zelf is voorzien van een licht hellende rand, waardoor zelfs na een lange tijd spelen een zweterige duim geen schijn van kans maakt om uit te glijden op het bedieningspaneel. Het hulpstuk kost 24,95 dollar en is voorlopig enkel te bestellen via de website van de producent.