Het Deense audiomerk AIAIAI werd een kleine vier jaar geleden opgericht door een (kunstenaars)collectief dat onder meer unieke hoofdtelefoons wilde ontwikkelen. Producten met een duidelijke statement en referenties naar de creatieve sector zijn het hoofddoel.

De lichtgewicht TMA-1 headset is een van de markantste vruchten. Zijn donkerzwarte kleur en sobere rubberen ontwerp zijn geïnspireerd op het production design van Stanley Kubricks sciencefictionmeesterwerk 2001: A Space Odyssey. TMA-1 verwijst rechtstreeks naar de monoliet die in de film op de maan aangetroffen wordt en magnetische storing veroorzaakt - de Tycho Magnetic Anomaly-1, voor de ingewijden.

De duurzame, flexibele nylonhoofdband, het loskoppelbare snoer, het verwisselbare oorkussens met kliksysteem en de dynamische geluidsweergave zijn het resultaat van feedback die dertig toonaangevende dj's leverden na verscheidene testsessies. Onder meer Booka Shade, Tiga, James Murphy, Prins Thomas, Trentemøller en Hot Chip verleenden hun medewerking. De prijs schommelt rond de 180 euro.

Het Deense audiomerk AIAIAI werd een kleine vier jaar geleden opgericht door een (kunstenaars)collectief dat onder meer unieke hoofdtelefoons wilde ontwikkelen. Producten met een duidelijke statement en referenties naar de creatieve sector zijn het hoofddoel. De lichtgewicht TMA-1 headset is een van de markantste vruchten. Zijn donkerzwarte kleur en sobere rubberen ontwerp zijn geïnspireerd op het production design van Stanley Kubricks sciencefictionmeesterwerk 2001: A Space Odyssey. TMA-1 verwijst rechtstreeks naar de monoliet die in de film op de maan aangetroffen wordt en magnetische storing veroorzaakt - de Tycho Magnetic Anomaly-1, voor de ingewijden. De duurzame, flexibele nylonhoofdband, het loskoppelbare snoer, het verwisselbare oorkussens met kliksysteem en de dynamische geluidsweergave zijn het resultaat van feedback die dertig toonaangevende dj's leverden na verscheidene testsessies. Onder meer Booka Shade, Tiga, James Murphy, Prins Thomas, Trentemøller en Hot Chip verleenden hun medewerking. De prijs schommelt rond de 180 euro.